Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

OREŠKOVIĆ ODLUČIO: ‘Neću se politički aktivirati na novim izborima’

Autor: T. P.

Orešković je izjavio da ne ulazi u politiku, ne ide na izbore i neće biti na listi s Mostom. Niti s HDZ-om.

Da se promjene u hrvatskoj politici u posljednje vrijeme događaju preko noći, nažalost ne baš u smjeru potrebnog napredovanja, nije novost, a za neke neočekivana odluka sada je stigla i od tehničkog premijera, Tihomira Oreškovića. On je u razgovoru za Večernji list otkrio svoje stajalište o novim parlamentarnim izborima koji su pred nama:

“Vesele me rezultati anketa jer to znači da je narod prepoznao volju i trud koji sam uložio u ovaj posao. Osjetio sam tu podršku kroz kontakte koje sam imao s ljudima kamo god bih išao, i ta mi je podrška pomogla da lakše prebrodim neke teške trenutke. Ljudi su možda prepoznali da sam drukčiji, da nisam dio sustava, da dolazim iz nekog drugog i drukčijeg miljea. Želio bih iskoristiti ovu priliku da zahvalim svima koji su mi sve ovo vrijeme davali potporu. Javnost želi promjene koje bi omogućile Hrvatskoj da se razvija, i to su upravo promjene koje sam zagovarao i želio provesti. Međutim, otpori stranačkih struktura bili su prejaki. Politički akteri nisu željeli promjene. Nismo još politički zreli za promjene koje smatram da Hrvatskoj trebaju, tako da se neću izravno politički aktivirati na predstojećim parlamentarnim izborima. Za sada ne”, rekao je Orešković te dodao:

“Ostavio sam siguran i dobro plaćen posao da bih nešto napravio, da bih nešto izgradio, pomogao svom narodu. Došao sam iz businessa, i meni je u krvi, u mom je DNK stvaranje vrijednosti, a to često u politici nije slučaj, nije fokus na stvaranju vrijednosti, nego na politiziranju i osobnom interesu. Shvatio sam da se promjene o kojima ja govorim jednostavno ne bi mnogima svidjele i stoga ih ne bih mogao ni provesti. Jer nemam svoju jaku stranačku bazu koja bi podržala promjene koje su suprotstavljene onome što je nažalost i danas najvažnije u našem političkom životu – kadroviranju te zastupanju manjih ili većih osobnih interesa pojedinaca ili grupa”, zaključuje Orešković u intervjuu za Večernji list.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI