Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Orešković o velikoj koaliciji: ‘Ako bi se HDZ i SDP dogovorili, ja bih im prvi čestitao’

Autor: dnevno.hr

"Sjećam se svog prvog dana u Saboru, onih 13 sati gdje su nažalost teme bile ustaše i komunisti i partizani", kazao je.

Premijer Tihomir Oreškoviću srijedu je gostovao u RTL Danas gdje je kazao  da je u svakoj demokraciji zdravo da dođu i formiraju se nove stranke i tako nove ideje dođu na tržište, istaknuvši da je na sastanku u Bruxellesu pitao slovenskog premijera Miru Cerara kako je on formirao novu stranku.

Na pitanje smatra li da je sazrelo vrijeme da dođe do velike koalicije HDZ-a i SDP-a, što navodno međunarodne institucije traže, Orešković je kazao:

“Volio bih čuti koje su to međunarodne institucije i agencije koje su za tu veliku koaliciju. Mislim da su tu više neki lokalni interesi da se to formira. Sjećam se svog prvog dana u Saboru, onih 13 sati gdje su nažalost teme bile ustaše i komunisti i partizani. Ako bi se HDZ i SDP nekako dogovorili, ja bih im čestitao.

Isto tako bih rekao da kad sam bio u Bruxellesu, imao sam razgovor sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom i kad sam njega pitao kako je formirao novu stranku, poruka je bila jasna – ovi koji su već bili lijevi ili desni nisu možda bili nešto novo, onda je on formirao novu stranku. Mislim da je u svakoj demokraciji zdravo da dođu i formiraju se nove stranke i da nove ideje dođu na tržište.”

Orešković je komentirao i svoju  budućnost na političkoj sceni i nagađanja da bi se mogao pridružiti Mostu nezavisnih lista, rekao je da još nije donio odluku te da još razmišlja i razmatra opcije. “U pravo vrijeme sve će biti jasno. Sve opcije su još na stolu”, dodao je.

 

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI