Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Orešković i dalje optimist: ‘Moramo se skulirati, ali Hrvatska neće osjetiti posljedice Brexita. Za sada’

Autor: T. P.

Odgovor na pitanje o tome hoće li na izbore izaći s Mostom ni ovoga puta nije želio dati.

Tehnički premijer Tihomir Orešković prisustvovao je summitu Europske unije u Bruxellesu na kojem je Brexit bio glavna tema. Orešković je novinarima kratko izjavio da je Brexit poslao poruku da Europa treba promjenu.

”Prvo očekujemo što će reći David Cameron. Svi jedva čekamo čuti. Glavno je pitanje članaka 50 i kada će se aktivirati. Cameron je dao u javnost da to ne planira on aktivirati nego da će to aktivirati nova vlada iako bi EU htjela da proces krene”, rekao je Orešković, prenosi N1 televizija.

Orešković je rekao i da Hrvatska za sada ne bi trebala osjetiti loše posljedice Brexita.

”Svi se trebamo smiriti. Danas sam čitao da je naš guverner HNB-a rekao da su se naše obveznice pojačale, a svi su mislili da će biti kaos. Na kraju je to plus za nas i čini se da će financijski dio biti stabilan za nas. Mislim da se u turizmu ništa neće promijentii jer oni koji su mislili doći, oni će i doći”, izjavio je još uvijek optimističan Orešković.

”Moramo se svi kulirati i smiriti. Meni je glavna poruka da se Europa treba promijeniti. Britanci su poslali poruku da tu nešto nije u redu. Moramo potvrditi naše zajednike ciljeve i kako ići zajedno naprijed. U roku od tjedan dana sve će biti jasnije”, dodao je Orešković koji javnost i dalje uvjerava da će Sabor koji radi do 15. srpnja normalno funkcionirati, a odgovor na pitanje o tome hoće li na izbore izaći s Mostom ni ovoga puta nije želio dati. Kratko je rekao tek da o tome razmišlja.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI