Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Orešković čestitao hrvatskim građankama i građanima Dan neovisnosti

Autor: T. P.

"Drage građanke i građani, u ime Vlade Republike Hrvatske, čestitam vam Dan neovisnosti!“, stoji u čestitci predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković čestitao je hrvatskim građankama i građanima Dan neovisnosti:

„Dan neovisnosti jedan je od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti. Tog 8. listopada 1991. godine, odlukom Hrvatskog sabora o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom, postavljeni su temelji suverene, samostalne i demokratske Hrvatske. Svoju slobodu i neovisnost obranili smo i učvrstili u Domovinskom ratu. Stoga se s dubokim poštovanjem i zahvalnošću prisjećamo herojstva naših branitelja, osobito onih koji su za Hrvatsku dali svoje zdravlje i živote. To je žrtva koja nas sve obvezuje da nastavimo graditi pravednu zemlju na vrijednostima demokracije i društvene odgovornosti.

Hrvatska slavi dvadeset i petu obljetnicu neovisnosti kao stabilna, moderna i uređena država. Ponosna smo članica Europske unije i NATO-a te ozbiljan i pouzdan partner u međunarodnoj zajednici. Izazovi s kojima smo danas suočeni bitno su drugačiji. Teška migrantska i izbjeglička kriza koja je pogodila Europu nije zaobišla niti nas. Hrvatska se pokazala kao humana i dobro organizirana država, koja će i dalje davati svoj doprinos pronalasku zajedničkog europskog rješenja.

Uspjeli smo ostvariti višestoljetni san o slobodnoj i neovisnoj domovini. Zajedništvo i jedinstvo koje smo pokazali prije dvadeset i pet godina potrebno je i danas. Snažno se i nedvosmisleno okrećemo budućnosti i ekonomskom razvoju naše domovine koja svoje prednosti i potencijal mora usmjeriti na jačanje gospodarstva i očuvanje financijske stabilnosti.

Ova je Vlada, iako kratkotrajna, ostavila kvalitetne temelje za to, ostavila je rast i sve uvjete za dobru godinu pred nama. Vjerujem u sigurnu bolju budućnost Hrvatske.

Drage građanke i građani, u ime Vlade Republike Hrvatske, čestitam vam Dan neovisnosti!“, stoji u čestitci predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.