Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

OREŠKOVIĆ: Bonuse kakve imaju menadžeri u Hrvatskim šumama nisam imao ni ja u Tevi!

Autor: Dnevno.hr

''Ja još čekam i nisam ih još dobio. Nisu sve moji troškovi od ovih 100 tisuća kuna. Kad dobijem detalje onda ću naš dio isplatiti. Vratiti ćemo Vladi dio koji se odnosi na mene'', rekao je Orešković a onda je najavio nastavak svog odmora.

Tehnički premijer Tihomir Orešković danas je obišao proizvodne pogone tvornice Badel 1862 d.d. Poslije obilaska Orešković se sastao i s predstavnicima Društva Badel 1862 d.d., u zgradi Uprave Društva nakon čega je dao izjavu za medije, prenosi N1. 

”Znate da se traži strateški partner. Upoznao sam se s firmom. Ima dugu povijest i poznamo to ime Badel i naše brendove. Došao sam vidjeti da se malo upoznam sa situacijom i da vidim u kojem smjeru ide Badel. Čestitam Upravi na onom što je napravila tijekom restrukturiranja. Vina su na 5,5 milijuna litara, a kapaciteti su na 40 posto. Tu ima veliki kapacitet da se povećaju prihodi i dobit i to sam htio danas vidjeti. U vezi odluke tko će biti strateški partner – to će biti uskoro”, rekao je Orešković.

Upitan može li ova vlada kao tehnička potvrditi odluku o novom strateškom partneru Badela Orešković nema dvojbe.

”Definirano je da kakvu god odluku vlada donese da je u najboljem interesu RH i da ne donese štetu”, rekao je dodavši da ne smatra kako je tehnička vlada prekoračila svoje ovlasti.

”Apsolutno nismo. Nećemo raditi ništa protivno zakonu. To je to. Ja bih volio znati koje smo to zakone prekršili ili išli protiv njih. To je možda malo više političkih spinova ovih dana”.

Tehnički premijer još uvijek nije dobio na uvid ni račune sa svog ljetovanja u Villa Costabelli.

”Ja još čekam i nisam ih još dobio. Nisu sve moji troškovi od ovih 100 tisuća kuna. Kad dobijem detalje onda ću naš dio isplatiti. Vratiti ćemo Vladi dio koji se odnosi na mene”, rekao je Orešković a onda je najavio nastavak svog odmora.

”Ja jedva čekam bit ću tamo dva tjedna i kuhati. Volim kuhati. Baš će to biti odmor. Nadam se da će biti lijepo vrijeme. Mislim ići u grad, kupiti voće, povrće i sam kuhati. Malo ćemo roštiljati ribice, malo gulaš… Da  bar imamo i janje, ali to drugom prilikom”, rekao je dobro raspoloženi Orešković.

U malo ozbiljnijem tonu je prokomentirao bonuse koji su tajnim ugovorima zajamčeni menadžerima iz Hrvatskih šuma.

”Ja bih volio dobiti takav bonus. Takve bonuse kao direktor u Tevi, koja je globalna korporacija, nisam dobivao. Svaki ministar bi trebao preuzeti odgovornost. Da netko nije znao da će dobit biti 20 puta viša od planirane – to je priča za malu djecu”, kazao je Orešković.

”Ja sam za to da svaki menadžer koji stvori pozitivni rezultat dobije bonus, ali u svakoj industriji ima neka norma. Takva bi se praksa trebala ugasiti”.

Na kraju je Orešković najavio i sutrašnju posljednju sjednicu Vlade prije dvotjedne stanke kazavši kako će tehnička vlada raditi sve da država funkcionira normalno.

”Zaposlili smo 100 tisuća novih radnih mjesta. Naš dug je pao i jedan od top 5 je u Europi, BDP će  rasti, imat ćemo super turističku sezonu. Nadam se da ćemo se svi malo veseliti i reći da nije sve tako negativno. Stvari su krenule i optimist sam”, poručio je na kraju.

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI