Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Orepić u Tovarniku: ‘Žice neće biti, spremni smo za novi izbjeglički val’

Autor: dnevno.hr

Hrvatska je prije svega humana i prijateljska zemlja", rekao je Orepić

Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u petak je je u Tranzitnom prihvatnom centru za strance u Tovarniku komentirao stanje na državnoj granici Republike Hrvatske.

“Postali smo kreatori i nositelji sigurnosne europske politike. Početkom listopada održat ćemo pokaznu vježbu na Jadranu u organizciji MUP-a, Ministarstva obrane i Frontexa te pokazati sposobnost da schengenski prostor čuvamo i na moru.  smo dio zajedničkog humanog rješenja rješenja migrantske krize. Radimo prema preuzetim obvezama, što pokazuje da je Hrvatska ozbiljna država i da želi raditi na humanom rješavanju problema. Što će i kako će biti, hoće li rasti kriza ne želim nagađati, ali u ovom trenutku nema govora o tome. Iznimno dobro surađujemo sa susjedima. Na operativnoj razina Hrvatska je dobar partner i prijatelj susjedima na rješavanju ovih problema. Sigurna smo zemlja, izvršavamo svoje obveze. Hrvatska je prije svega humana i prijateljska zemlja”, rekao je Orepić, prenosi N1.

“Ima tih pokušaja ilegalnog prelaska granice, ali dobrom suradnjom i trudom policajaca vraćamo takve osobe u zemlju porijekla”, tvrdi Orepić.

Tehnički ministar europskih i vanjskih poslova Miro Kovač rekao je da će Hrvatska, bude li potrebe, podići žicu. Orepić ga je demantirao.

“Žice neće biti”, kratko je kazao i zaključio da je Hrvatska spremna za  novi izbjeglički val.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.