Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Orepić: Predložit ću da se porezni Uskok angažira u policiji

Autor: dnevno.hr

Ministar financija Zdravko Marić u ponedjeljak je na saborskom Odboru za financije rekao da porezni Uskok u hijerarhiji ide na višu razinu

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić Nacionalu je potvrdio da nema smisla mijenajti “igrača koji daje golove” i da bi volio kompletan tim poreznog Uskoka angažirati u policiji, ako se porezni Uskok želi reorganizirati i dislocirati.

“Bilo bi šteta za opće stanje u državi da se djelatnici Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara svedu na službenike koji više praktički neće znati kome odgovaraju ili će ostati bez postojećih ovlasti. Oni su tijekom vrlo kratkog vremena pokazali da posjeduju znanja koja u sustavu dotad nisu bila primijećena. Sve je to dovelo do uspješnih istraga u nekoliko iznimno osjetljivih slučajeva. Učinit ću sve da se korigira prijedlog Općeg poreznog zakona u dijelu koji predviđa ukidanje postojećih ovlasti za djelatnike poreznog Uskoka. Ako će se iz meni neobjašnjivih i posve neopravdanih razloga i dalje na tome ustrajati, predložit ću da se ti ljudi angažiraju u policiji, gdje ću im otvoriti maksimalan prostor da nastave s radom još jače nego dosad”, izjavio je Orepić za Nacional.

Podsjetimo, ministar financija Zdravko Marić u ponedjeljak je na saborskom Odboru za financije rekao da porezni Uskok u hijerarhiji ide na višu razinu, da ga miču od političkog utjecaja te da će se čelnik birati na javnom natječaju.

Autor: dnevno.hr