Goran Stanzl/PIXSELL

Orepić: Hrvatskoj neće biti vraćeno najavljenih tri tisuće migranata, te su informacije netočne

Autor: Dnevno.hr

Srpski povjerenik za izbjeglice demantirao je napise hrvatskih medija da Srbija namjerava poslati izbjeglice prema Hrvatskoj.

Hladnoća i kiša zaustavili su većinu migranata koji su jučer iz Beograda krenuli prema granici Srbije i Mađarske. Dio ih se vratio u Beograd i kamp, odakle su krenuli, dok ih oko 150 nastavlja put prema Novom Sadu

Srpski povjerenik za izbjeglice demantirao je napise hrvatskih medija da Srbija namjerava poslati izbjeglice prema Hrvatskoj. Hrvatski ministar Vlaho Orepić za RTL je rekao da je situacija pod kontrolom. Rekao je i da nisu točne najave da će u Hrvatsku biti vraćeno više od tri tisuće migranata koji su lani registrirani u Hrvatskoj.

“Moramo na jedan način podnijeti opterećenje s kojim se susreće Europa, ali to su daleko manje brojke. Možda neće doći ni 100 ljudi po toj osnovi u Hrvatsku”, rekao je Orepić.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.