Patrik Macek/PIXSELL

Oporba srušila kvorum na Odboru za zakonodavstvo: ‘Ne želimo sudjelovati u cirkusu Mosta i HDZ-a’

Autor: I.G.

Grbin je poslije na Facebooku komentirao zašto su napustili sjednicu.

Saborski Odbor za zakonodavstvo ni drugi dan za redom nije uspio odraditi sjednicu do kraja, i to zahvaljujući oporbi koja je u pola rasprave o Ovršnom zakonu srušila kvorum, javlja Večernji list. Prije rušenja kvoruma uspjeli su raspraviti izmjene Zakona o HRT-u, o kojima danas raspravlja i Sabor, a na temelju kojih će HRT ubuduće sam naplaćivati RTV pristojbu građanima koji kasne s ispunjavanjem svojih obveza.

Mostov Nikola Grmoja članovima Odbora je kazao da će “sa šest milijuna kuna koje su uzeli političkim strankama pomoći ovršenima”, a SDP-ov Peđa Grbin mu je uzvratio kako je to populistička mjera te kako očito ne razumije temu o kojoj govori. Poručio je kako on nema namjeru dalje sudjelovati u toj raspravi, te se zajedno s kolegama iz oporbe ustao i nastavio sjednicu.

Grbin je poslije na Facebooku komentirao zašto su napustili sjednicu.

“Otišli smo sa sjednice ne zbog svađe, nego zbog toga što ne želimo sudjelovati u cirkusu Mosta i HDZ-a. Ovršni zakon je previše bitan da bi se donosio u postupku kojem ne prethodi propisana procedura, a u donošenju parcijalnih rješenja nećemo sudjelovati”, napisao je Grbin.

 

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.