Dalibor Urukalovic/PIXSELL

OPAČIĆKIN MILJENIK PRIJETI RADNICIMA: ‘Nabijem vas sve, vidjet ćete vi kad se SDP vrati’

Autor: I. Delić

O Grabaru je naš portal i ranije pisao, ali čini se da je za ovu priču malo tko zainteresiran...

Djelatnici splitskog Doma za nezbrinutu djecu Maestral još su jednom, po tko zna koji put, za naš portal odlučili progovoriti o sudbini koja ih je snašla zahvaljujući Miljenku Grabaru, čovjeku koji sa svojim aktivnostima očigledno ne kani prestati. Još je ovo jedna potresna priča hrvatskih radnika koji ustanovu u kojoj su zaposleni nazivaju jadnom jer vodi ih sve samo ne stručna osoba i ravnatelj. Na njegove prijetnje naši su sugovornici odavno navikli, iako su se one s promjenom vlasti kratko primirile. Sada, svjedoče radnici, Grabar opet prijeti osokoljen stanjem u državi pa vičući po ustanovi ”vidjet ćete kada se SDP vrati, nabijem vas skupa s novim Upravnim vijećem”, sije strah u kosti onima koji svoj posao pokušavaju obavljati što predanije. Inače, naši sugovornici ističu da je Grabr u svojim namjerama ozbiljan pa je tako navodno jednoj djelatnici pokušavao srediti izvanredan otkaz, dok je protiv nekih podigao i kaznene prijave. Putem našega portala radnici Grabaru poručuju da ga se ne boje, a nade polažu u tehničku ministricu Bernardicu Juretić, vjerujući da će se konačno uključiti u priču koja ih zamara, završivši time patnju djelatnika i korisnika doma.

Podsjetimo, naš medij i ranije je pisao o slučaju Grabar, čovjeku koji je slovio kao miljenik bivše ministrice Milanke Opačić. Računa li Grabar opet na SDP-ovu potporu zato što mu je majka višegodišnja tajnica splitskog ogranka te stranke i je li to linija koja  mu je svojedobno osigurala ravnateljsku fotelju, pitanja su na koja odgovora još uvijek ne, ali radnici su nekoć pričali o simpatijama ministrice Opačić prema dotičnom, govoreći kako ova titra oko njega. Dotični tako nije snosio posljedice za neka svoja čudna djela o kojima su prema riječima naših sugovornika obaviještene i nadležne institucije.

Djelatnici zgroženo prepričavaju da je koncem prošle godine na druženje bivših korisnika i djelatnika doveo neobičnu osobu. Radi li se doista o pravomoćno osuđenom pedofilu koji je tamo držao govor, a s kojim je ovaj blizak prijatelj i za djelatnike je nepoznanica, ali drže da je iz svega što su imali prilike vidjeti i čuti tome doista tako. Ravnatelj Grabar na sastancima radne zajednice ljudima je prijetio dajući im do znanja da ako se nekome ne sviđa rad u domu, svoje radno mjesto može promijeniti. I to tako da se zamjeni sa suprugom Grabar koja inače radi u jednoj trgovini.

Ravnatelj je ovo koji je jedan Dan žena proveo u Beogradu, gdje je sudjelovao na razularenoj zabavi u ondašnjoj kafani Džentlmen i dama. U srpskoj metropoli družili su se, naime, djelatnici splitskog i osječkog Doma za nezbrinutu djecu ‘Klasje’. Ekipa se opuštala nakon posjeta beogradskom Domu za ‘decu’. Grabar je, kako saznajemo, ekipu nakon formalnog dijela odveo na neformalni team building gdje se među ostalim plesalo čak i po stolovima.  Valja ovoj priči dodati da je Grabar blizak prijatelj gradonačelnika Ive Baldasara koji je također donedavno bio član SDP-a.

Ispravak članka.

Autor:I. Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.