Dino Stanin/PIXSELL

OLUJNI VJETAR STVARA PROBLEME NA CESTI: Poboljšanje vremena je na vidiku

Autor: M.B.

Zbog teške prometne nesreće na državnoj cesti DC27 (Zaton Obrovački-Gračac) u mjestu Muškovci, promet je prekinut. Obilazak je državnom cestom DC1.

Zbog olujne bure dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok-Posedarje, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most zatvoreni su za sav promet, javlja HAK.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila, otvoreni su:

-autocesta A6Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica, i
-državna cesta D8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na dionici autoceste A7 između čvorova Orehovica i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno i za II. skupinu vozila – dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, zbog pojačanog prometa i poteškoća zbog vjetra, na čvoru Sv.Rok (izlaz u smjeru mora) formirala se kolona vozila duga oko 2,5km (koja je u pokretu), a u smjeru unutrašnjosti vozila se isključuju na čvoru Zadar 2.

Zbog teške prometne nesreće na državnoj cesti DC27 (Zaton Obrovački-Gračac) u mjestu Muškovci, promet je prekinut. Obilazak je državnom cestom DC1.

Promet je također pojačan i na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, autocesti A3 Bregana-Lipovac, Istarskom ipsilonu, a tijekom dana i duž Jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta.




Zbog većeg odrona na DC120 kod Blata na Mljetu (između mjesta Pomena i Sobra), promet teče otežano, jednim trakom.

Zbog prolivenog ulja na kolniku na autocesti A2 Zagreb-Macelj od 0. do 3. km u smjeru Maclja vozi se usporeno, jednim trakom.

Bura stvarala probleme i po Splitu




Bura je sinoć divljala Dalmacijom, na splitskom području sa čak 80 kilometara na sat, te ohladila zrak pa su temperature jutros koji stupanj hladnije od jučerašnjih. Najsvježije je u Zagori, u Promini samo 15 stupnjeva, u Lovreću 17, u Kninu 19, Hrvacama 20, a ista temperatura izmjerena je jutros u Šibeniku i to je jutros najhladniji veći grad na obali, piše Slobodna Dalmacija.

 Prohladno je jutros i na otocima, na Hvaru je 21, na Braču 22 stupnja… Od većih gradova, nakon najhladnijeg Šibenika, u Zadru je 21, u Splitu 22, te u Dubrovniku 23 stupnja.

Do kraja dana bura će oslabiti, no na moru će još biti tramontane,a od sutra sve toplije.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.