Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Oko 300 HSS-ovaca okrenulo leđa Beljaku: ‘Prelazimo u HSS Stjepan Radić!’

Autor: T. P.

HSS-ovci koji su napustili stranku smatraju da bi splitsku organizaciju HSS-a moglo napustiti još članova koji su nezadovoljni Beljakovim djelovanjem.

Tristotinjak dosadašnjih članova splitskog gradskog HSS-a i oko 70 članova splitsko-dalmatinskog županijskog HSS-a istupilo je iz stranke zbog nezadovoljstva politikom predsjednika HSS Kreše Beljaka i sklapanja koalicije sa SDP-om. Svoje su političko djelovanje odlučili nastaviti u stranci HSS Stjepan Radić.

“Nastavljamo svoje djelovanje u HSS Stjepan Radić zbog agresivne i isključive politike trenutnog predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, koja više nema veze sa temeljnom politikom nauka braće Radić i Statutom HSS-a, kao ni sa pripadnošću članstvu u Europskoj pučkoj stranci (EPP)”, stoji u priopćenju koje potpisuje dosadašnji dopredsjednik splitskog HSS-a Mislav Gulin i tajnik županijskog splitsko-dalmatinskog HSS-a Anđelko Duvančić. Dodaju i da su “gradska i županijska organizacija stranke poptuno blokirane u radu jer ne prihvaćaju privatne saveze predsjednika Kreše Beljaka sa SDP-om, provedene sistemom sile, netolerancije i ucjena prema članovima HSS-a u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.”

Za privatizaciju HSS-a krive Beljaka, kao i za “sramotnu političku trgovinu i prostituciju”.

“Ne želimo biti taoci niti možemo promatrati autokratsko vođenje i uništavanje najstarije hrvatske stranke od strane njenog trenutnog predsjednika. Ne prihvaćamo sramotnu trgovinu i političku prostituciju kojom nas predsjednik Krešo Beljak uvlači u koaliciju s SDP-ovim lažnim socijaldemokratima, čime se HSS odriče svojih temeljnih postulata i svog demokršćanskog svjetonazora,” stoji u u priopćenju u kojem se dodaje i da je HSS “časna hrvatska stranka čije su vođe u prošlosti uvijek bile hrvatske političke ikone, dok je aktualni čelnik postao običan prevarant i trgovac foteljama koji ignorira interese stranke, volju članstva i odluke stranačkih tijela”.

HSS-ovci koji su napustili stranku smatraju da bi splitsku organizaciju HSS-a moglo napustiti još članova koji su nezadovoljni Beljakovim djelovanjem.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.