screenshot

OGROMAN ODAZIV: Više od 50 000 Hrvata glasa za ukidanje HRT-ove pristojbe

Autor: T. P.

Internetska anketa u kratkom je vremenu preplavila Facebook. Podijeljena je nekoliko tisuća puta, a iz minute u minutu korisnici reagiraju glasanjem.

Facebook stranica ‘Ukinimo HRT pristojbu‘ pokrenula je veliku anketu s pitanjem “Treba li ukinuti pristojbu?”. Da je pitanje pogodilo “u srž” pokazuju i mnogobrojne reakcije korisnika. Naime, u samo sat vremena svoje je mišljenje u ovoj anketi iskazalo više od 50 000 osoba od kojih tek 1,5 posto nije za ukidanje pristojbe.

Tvorci ove Facebook stranice ističu da je HRT-ova pristojba nezakonita te je nazivaju “haračem bez osnove” i “prihvaćenom pljačkom građana”.

Njihov je stav da bi svatko trebao imati pravo koristiti svoj TV prijamnik bez plaćanja radiotelevizijske pretplate, a HRT može kodirati svoj kanal kako bi one koji ne plaćaju spriječio da gledaju njihov program.

Dodaju i da HRT nema pravo prisiljavati ljude na plaćanje pristojbe, kao ni kažnjavati one koji tu pristojbu ne plaćaju. HRT je medijska kuća, a ne sud ili policija, smatraju organizatori ove inicijative.

Autor: T. P.