Tomislav Miletic/PIXSELL

OGORČENI BRANITELJ: ‘Gospodine Dečak, ne ulizujte se onima koji mrze sve što hrvatski diše’

Autor: dnevno.hr

Ovako, Dečak je, možebitno u najboljoj namjeri (?), predstavio Milanovića kao „spasitelja Hrvata“, zaboravivši i to da je baš taj čovjek o braniteljima izgovorio najružnije riječi, kao „u rat su išle samo budale!“.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), Mladen Pavković, reagirao je na sastanak Zorana Milanovića i njegove delegacije Narodne koalicije s delegacijom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata „Dr. Franjo Tuđman“, na čelu s generalom Đurom Dečakom. Njegovu nimalo blagu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Nakon što su se, u srijedu, 17. kolovoza, sastale delegacije Narodne koalicije predvođene Zoranom Milanovićem sa delegacijom Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata „Dr. Franjo Tuđman“, na čelu s generalom Đurom Dečakom, koji je i sazvao ovaj skup, (sic!), a na kojem je šef SDP-a, kao Djed Mraz maloj djeci, obećavao med i mlijeko, moramo se zapitati: kome i čemu služi ovaj i ovakav skup? Hrvatskim braniteljima, odnosno ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, sigurno ne! Što jedan Milanović, koji je čitav svoj skandalozni mandat (2011.-2016.) manje-više potrošio, zajedno sa Predragom Matićem i sličnima, na pljuvanje i bljuvanje po ljudima koji su stvorili hrvatsku državu, ima sada, pred izbore, obećavati, odnosno reći? Ima: ono što svi znamo – da ne će i ne želi ostvariti ništa što objeručke obećava, poglavito kad su u pitanju hrvatski branitelji i stradalnici.

Ali, i ne samo oni!

Nu, kad je već general Dečak organizirao sastanak, trebao je ukazati ovom ekstremnom ljevičaru na sve zlo koje je dosad činio prema onima koji su bili prvi kad je trebalo, morao ga je podsjetiti i na najduži braniteljski prosvjed na Trgu Nevenke Topalušić, na gaženje stradalnika i u crkvi sv. Marka, na marginaliziranje svega što hrvatski diše i tome slično.

Ovako, Dečak je, možebitno u najboljoj namjeri (?), predstavio Milanovića kao „spasitelja Hrvata“, zaboravivši i to da je baš taj čovjek o braniteljima izgovorio najružnije riječi, kao „u rat su išle samo budale!“.

Osim toga, riječ je o čovjeku koji je do zadnjeg dana štitio okorjele Udbaše Mustača i Perkovića, koji je sa Srbima plesao i pleše kola, koji nije želio spasiti nevino osuđenog hrvatskog branitelja Veljka Marića, itd. i tome slično.

Što su članovi Republičke koordinacije branitelja očekivali: da je to drugi Milanović, odnosno da će im reći nešto protiv branitelja, kao što je govorio kad je bio na vlasti? On je u razgovoru s njima ponovno popljuvao svoje političke protivnike, kao nije mu jasno zašto ni jedan predstavnik RH, konkretno ministar vanjskih poslova, nije bio nazočan na otvaranju poglavlja 23 (pravosuđe i temeljna prava), odnosno zašto nije upozorio srbijanske vlasti da ne će moći zatvoriti ovo poglavlje, ako izostane dogovor oko zakona o univerzalnoj jurisdikciji, na što mu je odmah, nakon ovog skupa, Miro Kovač, hrvatski ministar vanjskih poslova, rekao da – laže!




Ne, ne treba nama, gospodine Dečak, nikakav Milanović, a još manje njegova ekstremna ljevica, sa krvavom partizansko-komunističkom petokrakom na glavi, ali i u srcu.

Što ga niste pitali: gdje je bio dok ste vi ratovali?

Ako SDP-KPJ ponovno dođe na vlast u Hrvatskoj, što mislite da će vam oni koji su i u crkvu poslali specijalce da tuku hrvatske stradalnike riješiti nagomilane probleme?




Većina istinskih hrvatskih branitelja ne podržava ovakve i slične (predizborne) skupove, tim više što nitko ne zna što je njihova bit? Razgovarati se može s onima koji nisu izdali Hrvatsku, a još manje hrvatske branitelje, a ne s onima koji drže i „fige u džepu“.

Taj sastanak, vjerujte, jedino ima smisla ako gospodin Dečak već sada razmišlja da postane neki od ministra u Milanovićevoj vladi, za što se duboko nadamo da se ne će dogoditi!”

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.