Goran Stanzl/PIXSELL

Oglasio se župnik koji je statusom digao buru nakon Goldsteinove smrti!

Autor: dnevno.hr

Don Plenković se ispričao svima koje je svojom objavom povrijedio ili uznemirio

Župnik s Hrvara, don Mili Plenković, objavio je u ponedjeljak status na Facebook profilu svoje župe u kojem se osvrće na svoj raniji status o smrti dr. Slavka Goldsteina.

„Moja objava na Facebooku izazvala je niz negativnih reakcija javnosti. Svjestan sam da sam pogriješio, jer sam svoje neslaganje s javnim djelovanjem dr. Slavka Goldsteina izrazio i na posve krivi način i u krivom trenutku, izražavam žaljenje i iskreno se ispričavam:

– najprije svojim župljanima koji su se našli u neprilici i čije je povjerenje u mene, kao župnika, ovim dovedeno u pitanje.

– ispričavam se svima koje sam svojom objavom povrijedio ili uznemirio

– ispričavam se svom Biskupu kao i Crkvi u Hrvata koja se je, mojom krivnjom, našla – neopravdano – na optuženičkoj klupi, jer je ovo isključivo moja osobna pogreška. don Mili Plenković (ovo objavljujem na župnoj stranici jer sam osobni profil ugasio)“.

Don Mili Plenković je na svojoj, sad ugašenoj Facebook stranici, objavio tri dana ranije ovaj status: „Obradovala me je vijest da je umro dr. Slavko Goldstein. Drago mi je da je jedan mrzitelj Hrvatske nestao s pozornice ovog svijeta. Ipak mu od srca želim pokoj vječni i da mu Jahve bude milosrdan sudac. Njegovo će mu milosrđe biti jako potrebno obzirom na more laži što ih je (svjesno i namjerno) širio pod krinkom znanstvenog autoriteta. Tim je lažima planski sramotio Hrvatsku i hrvatski narod. Iz Biblije znamo da Jahve mrzi laž (Jahve mrzi lažljivi jezik Izr 6, 16).“

Nakon tog su ga statusa mnogi iskritizirali.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.