Damir Spehar/PIXSELL

Oglasio se Pivac: Dovodi nas se u vezu sa slučajevima salmonele s kojima nemamo veze’

Autor: dnevno.hr

"Radi zaštite potrošača i točnog informiranja javnosti potrebno je istaknuti točne informacije o svakom pojedinom proizvodu", tvrde

Iz mesne industrije Pivac u petak su se oglasili službenim priopćenjem kojim zahtijevaju da mediji istinito informiraju javnost.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

” U objavama u medijima dovodi nas se u vezu s određenim slučajevima salmonele i nesukladnih nalaza u trgovačkim lancima s kojima nemamo korelaciju. Javno su poznata dva proizvoda koje smo uvezli za koje je Ministarstvo poljoprivrede objavilo da su povezani sa salmonelom.

U svim ostalim slučajevima koji su objavljeni a tiču se opoziva proizvoda, Mesna industrija Braća Pivac nije na nijedan način povezana. Skrećemo pozornost da trgovački lanci često sami nabavljaju robu direktno od proizvođača na tržištu EU ili putem drugih distributera u RH.

Radi zaštite potrošača i točnog informiranja javnosti potrebno je istaknuti točne informacije o svakom pojedinom proizvodu kod kojeg je sporna zdravstvena ispravnost navodeći naziv proizvoda kao i onoga tko stavlja proizvod na tržište te, što je u konačnici najvažnije, onoga tko je proizvođač istog. Apeliramo na medije da točno i istinito informiraju javnost. Srdačan pozdrav”, navode iz mesne industrije.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.