Marko Prpic/PIXSELL

Oglasio se i suspendirani Koren: ‘Ovo doživljavam kao presudu uoči suđenja, nimalo u duhu demokracije!’

Autor: T. P.

"HSS mi je na 1. mjestu i ne želim reagirati niti na jedan način i narušiti ugled stranke te otežati svoju poziciju i poziciju svojih stranačkih kolega", zaključio je Koren.

Peedsjednik HSS-a Krešo Beljak kazao je da privremeno udaljuje iz stranke oko 100 članova HSS-a, uključujući Marijanu Petir i Darka Korena, jedne od najistaknutijih HSS-ovaca.

“Ovo ne znači izbacivanje iz stranke, ovo znači samo pokretanje postupka, na što se oni mogu žaliti”; rekao je Beljak, dodajući da postupak kreće danas. “Molim ih da se tijekom postupka suzdrže od komentara u medijima”, rekao je Krešo Beljak koji je Petir optužio da je opstruirala izbore svojom aktivnošću na internetu tvrdeći da ona nije ni s kim u koaliciji te da nije ispunila svoju dužnost s obzirom na to da se nije pojavljivala ni na jednom predizbornom skupu HSS-a. Nakon što se Petir o suspenziji oglasila na svojem Facebook profilu, stiglo je i priopćenje Darka Korena:

“Slobodan sam dati izjavu kako je taj proces nedemokratičan i nije u duhu HSS-a te ga doživljavam ga kao „presudu uoči suđenja”. Naime, ovakvim potezom gospodin Beljak onemogućava demokratsku raspravu na tijelima stranke o rezultatima parlamentarnih izbora, što bi bilo u duhu demokracije i HSS-a koji poznajemo. U ovom trenutku još nisam službeno zaprimio nikakav dokument o suspenziji, ali ovakav postupak gospodina Beljaka zapravo govori o procesu suspenzije demokracije u stranci.  HSS mi je na 1. mjestu i ne želim reagirati niti na jedan način i narušiti ugled stranke te otežati svoju poziciju i poziciju svojih stranačkih kolega”, zaključio je Koren.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.