Goran Stanzl/PIXSELL

Oglasio se Đuro Gavrilović: Optužnica za ratno profiterstvo finalni je pritisak na arbitražni postupak

Autor: dnevno.hr

Vlasnik Mesne industrije Gavrilović, Đuro Antun Gavrilović odlučio se obratiti svojim potrošačima i javnosti u povodu medijskih članaka na temu održane sjednice Optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu na kojoj se potvrdila optužnica za navodno ratno profiterstvo

Povodom potvrđene optužnice Đuri Gavriloviću za navodno ratno profiterstvo, vlasnik mesne industrije priopćenjem za javnost odlučio  je skrenut pozornost javnosti na, kako tvrdi,  legalni proces kupnje Mesne industrije Gavrilović što namjerava dokazati i na Sudu.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vlasnik Mesne industrije Gavrilović, Đuro Antun Gavrilović odlučio se obratiti svojim potrošačima i javnosti u povodu medijskih članaka na temu održane sjednice Optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu na kojoj se potvrdila optužnica za navodno ratno profiterstvo.

Svemu što je već izrečeno, Đuro Antun Gavrilović dodaje:

Od trenutka pokretanja arbitraže u Washingtonu, pritisci na našu obitelj i tvrtku eskaliraju. Zato nas, nažalost, ne čudi ovakav scenarij koji promatramo kao još jedan pritisak na arbitražni postupak. Imamo potrebu istaknuti kako je kupnja ostvarena javljanjem na javni natječaj za prodaju Gavrilovića, koji je u političkom procesu bio konfisciran mom ocu, nije reprivatizacija ni privatizacija, niti povrat imovine, a još manje ratno profiterstvo. Koliko god je nekima teško prihvatiti da je Gavrilović kupio ‘Gavrilović’, radi se o neospornoj činjenici koju ćemo dokazati i na Sudu”.

Kao što je navedeno i u ranijem priopćenju obitelji Gavrilović, Đuro Antun Gavrilović s cijelom obitelji, optužnicu ocjenjuje zastrašujućom, ističući da je sadržajno i vremenski konstruirana u svrhu pritiska na vođenje međunarodnog arbitražnog postupka u kojemu Mesna industrija Gavrilović potražuje odštetu od Republike Hrvatske.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.