Hrvoje Jelavic/PIXSELL

OGLASILO SE I MINISTARSTVO OBRAZOVANJA: ‘Cjelovita kurikularna reforma je iznad svih grupacija i partikularnih interesa’

Autor: T. P.

"Cjelovita kurikularna reforma je iznad svih grupacija i partikularnih interesa, imajući to u vidu, pozivamo sve dionike na dijalog i uvažavanje, na sve ono što kurikularnom reformom nastojimo postići, a to je nacionalni konsenzus oko sadržaja kurikulumskih dokumenata u Republici Hrvatskoj", zaključuju iz Ministarstva.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na čelu s ministrom Predragom Šustarom oglasilo se priopćenjem o kurikularnoj reformi nakon što je jučer voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Boris Jokić postavio ministru ultimatum da se do srijede očituje o reformi kurikuluma.

“Ekspertna radna skupina tijelo je kojem je dolaskom ove vlade povjeren mandat da nakon provedene stručne rasprave doradi prijedloge kurikularnih dokumenata za potrebe javne rasprave te izradi izvješće o provedenoj stručnoj raspravi. Vjerujemo kako će oni to i napraviti poštivajući dogovorene rokove i potvrđujući kontinuitet suradnje obrazovne politike. Nakon provedene javne rasprave slijedi usklađivanje u nadležnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kurikulumskih dokumenata s očitovanjima zainteresirane javnosti, a u konačnici i recenzijski postupak koji ti dokumenti prije donošenja trebaju proći”, navodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja  i sporta u priopćenju te dodaju:

“Hrvatska se obrazovna politika jasno opredijelila za kurikularni pristup još 2005. godine. Takva je odluka donesena imajući u vidu najvažnije u našem sustavu, a to su učenici. Danas, kada je nakon više od deset godina velik posao u tom smjeru odrađen, na čemu iskreno zahvaljujemo svima koji su tome pridonijeli, nemamo namjeru izgubiti iz vida one od kojih smo krenuli, učenike. Cjelovita kurikularna reforma je iznad svih grupacija i partikularnih interesa, imajući to u vidu, pozivamo sve dionike na dijalog i uvažavanje, na sve ono što kurikularnom reformom nastojimo postići, a to je nacionalni konsenzus oko sadržaja kurikulumskih dokumenata u Republici Hrvatskoj”, zaključuju iz Ministarstva.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.