(FOTO) Odvratni prizori iz Spara: Pogledajte kako izgleda povrće kojem ‘nije’ istekao rok trajanja

Autor: dnevno.hr

Na odjelu “Bio” proizvoda u Sparu dočekao nas je pravi šok. Povrće kojem je rok trajanja do 11. prosinca 2017. godine, dakle barem još tri dana, izgleda kao da je rok trajanja već istekao.

Namirnice na kojima je otisnut rok trajanja trebale bi čak u nekim slučajevima biti dobre za upotrebu i nakon što taj rok istekne, naravno ukoliko se pravilno skladište.

No, kako saznajemo od samih kupaca, koji redovito kupuju u Spar trgovini u Arena centru, ovo nije prvi puta da nailaze na pokvarenu hranu kojoj je odavno istekao rok uporabe i koja je ODMAH trebala biti povučena sa polica te bačena.

Čitatelj koji nam je javio ovu informaciju i poslao fotografije na kojima se vidi raspadnuta hrana, kaže da je upozorio prodavačicu da prodaju pokvarenu robu i pokazao joj namirnice, na što je ona, veli, ”samo slegnula ramenima i rekla ‘a kaj možemo”.

Kaj možemo? E pa možemo pozvati Sanitarnu inspekciju na teren, kako bismo zaštitili građane od trovanja, u državi u kojoj ionako plaćaju jednu od najskupljih hrana u Europi. Pa kada je već preplaćena, ne mora biti i pokvarena. Ako su Hrvati siromašni i jedu nezdravo, ne moraju biti i otrovani hranom.

Poslali smo službeni dopis Sparu s upitom i linkom ovoga teksta, a pozivamo i Sanitarnu inspekciju da utvrdi nepravilnosti u ovom slučaju.

Također, pozivamo i građane, ukoliko imaju saznanja i prilikom kupovine im pod ruku dođu ovakvi pokvareni artikli, neka nam jave u redakciju, na mail: [email protected]




 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.