Slavko Midzor/PIXSELL

Odvjetnici Agrokorovih igrača otkrili kada stiže odluka o istražnom zatvoru!

Autor: Hina

I odvjetnik Igor Cišper, koji brani Ivana Crnjca, kazao je kako vjeruje da će odluka o istražnom zatvoru biti donesena u srijedu

Odvjetnici osumnjičenih u slučaju Agrokor uglavnom su sigurni da će tužiteljstvo za njihove klijente zatražiti istražni zatvor, no vjeruju da bi sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda o tome mogao odlučivati i u srijedu.

Na zagrebačkom Županijskom sudu i u državnom odvjetništvu, istovremeno, nije bilo moguće doznati kada bi osumnjičenici, odluči li ih tužiteljstvo zadržati zbog primjerice utjecaja na svjedoke ili dokaze, mogli biti dovedeni pred istražnog suca.

Posljednjih troje od 12 jučer uhićenih osumnjčenika na ispitivanje u tužiteljstvu trebali bi biti dovedeni do 17 sati, a državno odvjetništvo potom treba napisati nalog o provođenju istrage te za privedene zatražiti istražni zatvor.

No, vodeći se zakonom propisanim rokovima i mogućnostima njihova produljenja tužiteljstvo se ne mora žuriti jer za eventualno dovođenje osumnjičenih pred suca istrage teoretski imaju još cijeli sutrašnji dan.

Jedan od mogućih ishoda je da na sud budu dovedeni i kasno navečer te da ročište do srijede ujutro odgodi sudac istrage, pojasnila je Hini odvjetnica Laura Valković koja u alučaju Agrokor zastupa Tomislava Lučića.

I odvjetnik Igor Cišper, koji brani Ivana Crnjca, kazao je kako vjeruje da će odluka o istražnom zatvoru biti donesena u srijedu.

Kazao je i da je Crnjac iznio obranu, ali da nije odgovarao na pitanja te da je porekao počinjenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret. “Naveo je da nije sudjelovao u izradi financijskih izvješća kako ga se tereti i nikoga nije teretio”, kazao je odvjetnik.




Uz Ivicu Todorića i njegove sinove Antu i Ivana, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i jučer uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.