Marko Lukunic/PIXSELL

Održana 1. sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija

Autor: dnevno.hr

Detalji održane sjednice nisu poznati.

Pod predsjedanjem predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane g. Damira Krstičevića održana je 1. sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija u aktualnom sastavu Vlade RH.

Na sjednici su članovi Savjeta – savjetnica predsjednice Republike Hrvatske za obranu i nacionalnu sigurnost, koja je ujedno i zamjenica predsjednika Savjeta, ravnatelj SOA-e, ravnatelj VSOA-e i predstojnik UVNS-a, sukladno zakonskim ovlastima propisanim člankom 5. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH, razmotrili aktualna pitanja iz područja djelovanja sigurnosno-obavještajnih agencija.

Posebno su razmotrene predstojeće aktivnosti  u  kontekstu današnjih odluka Vlade RH o formiranju povjerenstava za izradu Nacrta prijedloga Strategije nacionalne sigurnosti RH i Nacrta prijedloga Zakona o sustavu domovinske sigurnosti, s ciljem definiranja i uspostave sveobuhvatnog, koordiniranog i proaktivnog sustava domovinske sigurnosti primjerenog potrebama  Republike Hrvatske.

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI