Goran Stanzl/PIXSELL

VLADA JE GLASALA: Svi Mostovi ministri glasali za opoziv Karamarka!

Autor: A. P./T. P.

Vlada će odlučiti vjeruju li Karamarku i žele li ga ili ne u Vladi.

Navodni 48-satni ultimatum koji je Božo Petrov dao potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku da svojevoljno odstupi s pozicije danas ističe. U petak će Vlada odlučivati o smjeni ili ostanku Tomislava Karamarka u njegovoj ulozi.

Svako će ministarstvo ponaosob dobiti poziv od tajništva Vlada koje će ga upitati da se izjasni o sudbini Tomislava Karamarka. Nakon što prikupe sve odgovore, premijer Tihomir Orešković potpisat će odluku Vlade te je poslati u Sabor.

Premijer Tihomir Orešković pritom nije dužan napisati kako je pojedini ministar glasovao.

Pratite uživo:

17.30 Svi Mostovi ministri, i sam Božo Petrov, glasali su za opoziv Tomislava Karamarka!

17.00 Vlada Republike Hrvatske održala je telefonsku sjednicu na kojoj se očitovala na Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske. Vlada Republike Hrvatske odbija sve navode Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Tomislavu Karamarku, prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske, priopćeno je iz Vlade.

13: 00  Ministar vanjskih poslova Miro Kovač  dao je podršku šefu HDZ-u. Podsjetimo, Karamarka su danas već podržali HDZ-ov ministar obrane Josip Buljević i HDZ-ov ministar obrazovanja Predrag Šustar.




12.00 Nigdje nije istaknuta informacija o tome kada točno počinje sjednica Vlade, a na to pitanje nije odgovorila ni glasnogovornica Vlade. Ministri očekuju telefonski poziv kako bi se izjasnili o iskazivanju povjerenja Tomislavu Karamarku, no kada će se to dogoditi – ne znaju.

11.28 Božo Petrov sazvao je medijsku konferenciju u 17.30 sati. Opširnije…

10.45 Jadranka Kosor izjavila je da suradnja Mosta i Domoljubne koalicije više nije moguća. Opširnije…




10.35 Bivša ministrica Anka Mrak Tarittaš uvjerena je da novih izbora neće biti te da HDZ ide u daljnje preslagivanje. Opširnije…

Čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao je da će Most Karamarku izglasati nepovjerenje i tražiti njegov opoziv. Prema pojedinim medijskim napisima, tražio je Karamarka da sam podnese ostavku, no prvi čovjek HDZ-a odlučio se mirno pričekati odluku na prijedlog SDP-a o njegovu opozivu.

Podsjetimo, prekretnica u dosadašnjem odnosu Mosta i HDZ-a bila bi kada bi se čitava ministarska postava Mosta odlučila glasati protiv Karamarka.

Da dio Mostovaca nije blagonaklono prema Tomislavu Karamarku dali su do znanja i protekloga tjedna.

>>> OVO SU MOSTOVCI KOJI NEĆE PODRŽATI KARAMARKA: ‘Ne može računati na nas’

>>> Još jedna Mostovka raspiruje priču o Mostu protiv Karamarka!

Iako se u četvrtak medijskom prostorom spekuliralo o potencijalnom padu Vlade i izglasavanju nepovjerenja Karamarku te narednim preslagivanjima, na izvanrednoj konferenciji HDZ-a Milijan Brkić pokušao je “stišati vatru”, rekavši da Karamarko uživa povjerenje članova koalicije.>

>>> IZVANREDNA KONFERENCIJA HDZ-a: ‘Nema govora o rušenju Vlade, Karamarko ostaje na vlasti!’

O svemu se ranije oglasio i Vladimir Šeks koji je u četvrtak mistično najavio i svoj povratak u aktivne političke vode:

“MOST neće uspjeti na prijevremenim izborima. Ako u toj mjeri budu autistični politički, ako dovedu do izbora, nestat će. SDP čeka kako će doći do loma između MOST-a i HDZ-a, da se ponovno vrati na vlast. To su prepoznali i u HDZ-u, ne znam koliko je to prepoznao MOST, ako nije prepoznao, djelovat će u korist vlastiite štete. Lijepo je govoriti kako je MOST moralna vertikala, vratit će se izvornim načelima,ostat će na pijedestalu uzvišene moralnosti, pa će birači to honorirati, njihovu posvećenost idealima, na izborima. Takav put vodi povratku one vlade i lijeve koalicije koja se pokazala neuspješnom”, smatra Šeks.

>>> ŠEKS O AKTUALNOJ POLITIČKOJ KRIZI: Petrov je objavio politički rat, HDZ sada kreće u razbijanje Mosta

Autor:A. P./T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.