Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Krstičević o zabrani ulaska u Srbiju: ‘Možda im smeta što sam sudjelovao u ratu’

Autor: dnevno.hr

lada Srbije odlučila je da ministar obrane RH Damir Krstičević do daljnjega nije dobrodošao u Srbiju. Riječ je o odgovoru na notu MVEP Hrvatske o zabrani ulaska ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u Hrvatsku. Odluku o zabrani ulaska u Srbiju komentirao je naš ministar Krstičević.

“Ministar Vulin i ja dva smo različita svijeta. Ja sam fokusiran na jačanje hrvatske vojske, domovinske sigurnosti. U svom poslu vodim se vrijednostima, odgovornošću i, najbitnije, nikad drugome ne činim nešto što ne bih da drugi čini meni… Naša odluka je bila opravdana. To je bio naš odgovor na provokaciju gospodina Vulina. To bi napravila svaka moderna država koja vodi računa o svojim nacionalnim interesima. Nikad nisam nikoga vrijeđao, nisam odlazio u Srbiju niti nešto loše govorio. Ova odluka je neopravdana, ova odluka Vlade Srbije, mogu se nositi s tom odlukom i ona više govori o njima”, rekao je Krstičević za N1

“Možda su i razlozi moje sudjelovanje u Domovinskom ratu, možda su i razlozi što sam bio zapovjednik 4. gardijske brigade, može biti puno razloga”, dodao je Krstičević.

“Ja sam uvijek za suradnju, znate da i danas Hrvatska vojska puno surađuje sa svima, s našim partnerom SAD-om, Velikom Britanijom, Izraelom. Potrebna nam je suradnja, surađujemo s našim susjednim državama i uvijek Hrvatska želi suradnju, dijalog, fokusiranost na budućnost i to je ta Hrvatska, članica NATO-a, članica Europske unije, koja je usmjerena na budućnost, to je ozbiljna, moderna država koju imamo, rekao je Krstičević, dodavši da je u stalnom kontaktu s premijerom Plenkovićem.

Krstičevićeva izjava brzo je stigla do Vulina koji je pak kazao:

“Gospodin Krstičević je u potpunosti u pravu, mi smo dva različita svijeta, ja pripadam svijetu antifašizma, ja sam antifašist”, rekao je Vulin.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.