Occupy Croatia poziva građane: Na glasački listić za EU parlament dopišite NITKO i delegitimirajte izbore

Autor: D.G.

Akcijom se želi delegitimirati cijeli politički sustav. Nevažećim glasačkim listićima želimo prisiliti vlast da ih provede prema drukčijim pravilima i u drukčijim uvjetima, navode u pokretu Occupy Croatia.

– Obavezno treba izaći na izbore! Na listić dopisati NITKO, i zaokružiti!Ovom akcijom s velikim brojem nevažećih listića postižemo da se delegitimiraju ovi izbori.Ne izlaskom na izbore, odnosno ne glasanjem, ne postiže se ništa – objavili su na svom facebook profilu pripadnici pokreta Occupy Croatia..

– Kako su ovo izbori za EU parlament ovom akcijom ujedno želimo porućiti hrvatskim vlastima i EU da se protivimo ulasku Hrvatske u EU. Ne važećim glasačkim listićima želimo prisiliti vlast da ih provede prema drukčijim pravilima i u drukčijim uvjetima. Akcija će polučiti uspjeh tek nakon provedenih izbora, jer zbog velikog broja nevažećih glasačkih listića i pritiska naroda nakon izbora, vlast će se osjećati nesigurnom, te će biti prisiljena napraviti pozitivne promjene ili raspisati prijevremene izbore. Akcijom se želi delegitimirati cijeli politički sustav. Akcijom prema promjeni političkog sustava (parlamentarna diktatura) i uspostavi direktne demokracije – poziva Occupy Croatia.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.