Patrik Macek/PIXSELL

OBRAZOVNO POVJERENSTVO: Plenković šef, Divjak suvoditeljica!

Autor: dnevno.hr

Ovoga bi pak tjedna i HNS i HDZ trebali održati još jedan sastanak na kojem će dogovoriti završne detalje

Koalicijski partneri HDZ  i HNS postigli su dogovor u vezi Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja. Naime, premijer Andrej Plenković bit će predsjednik, a ministrica Blaženka Divjak i HDZ-ova Vesna Bedeković suvoditeljice, javlja N1.

Ovoga bi pak tjedna i HNS i HDZ trebali održati još jedan sastanak na kojem će dogovoriti završne detalje.

“Prema Strategiji obrazovanja predsjednik Vlade rukovodi Posebnim stručnim povjerenstvom i dogovoreno je da supredsjedateljice ili suvoditeljice budu ministrica Blaženka Divjak i predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković (HDZ)”, kazao je Batinić za N1.

Dogovor je ovog tjedna postignut na zajedničkom koalicijskom sastanku HDZ-a i HNS-a.

“Vjerujem da će predsjednik Vlade to objaviti javnosti po isteku mandata ovog Povjerenstva. Čekamo da se sporazum potpiše i nakon toga će biti objavljen. Sastanak smo održali ovog tjedna i očekujemo da se uskoro obznani i realizira”. Postavlja se pitanje hoće li dosadašnjoj predsjednici Povjerenstva Dijani Vican  biti ponuđeno da bude članica Povjerenstva.

U novom sastavu bi Povjerenstvo trebalo raspravljati i o budućnosti Ekspertne radne skupine. Spomenimo i kako je veoma važno  kako će se donositi odluke u novom sastavu povjerenstva.

Vrlo skoro se očekuje i službena odluka i obznana javnosti o promjenama u Posebnom stručnom povjerenstvu. Što je naravno potrebno kako bi se što prije moglo krenuti sa svim potrebnim aktivnostima.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.