Robert Anic/PIXSELL

OBJAVLJEN POPIS: Kome je Gazda plaćao luksuze i na to navodno potrošio oko 2,3 milijarde kuna

Autor: dnevno.hr

Ivica Todorić godinama je svojim suradnicima, koji su u srijedu pušteni iz Remetinca davao gomile novca, ali i financirao razne udruge, smatraju istražitelji, a prenose lokalni mediji.

Ne osjećam se krivim za to za što me teretite. U inkriminiranom periodu bio sam član uprave za nabavu, prodaju i usluge. Uopće nemam nikakvih stručnih znanja za razumijevanje financijskih izvješća koja se navode u inkriminaciji. Što se tiče poslova iz moje domene, a to su nabava, prodaja i usluge unutar Agrokor grupe, a sve što sam radio, radio sam u najboljem interesu tvrtke’, izjavio je u svojoj obrani pred istražiteljima Hrvoje Balent, zet Ivice Todorića.

U rješenju o provođenju istrage navodno stoji kako je po nalogu Ivice Todorića i njegovih najbližih suradnika, 2,3 milijarde troškova maknuto iz računa dobiti i gubitka Agrokora te su svrstani pod IPO projekt.

Navodno je upravo taj novac služio za financiranje raznih osobnih troškova poput putovanja, najma zrakoplova, građevinskih radova, Ivice Todorića, njegove obitelji te najbližih suradnika.

Imena koja se spominju, a kojima se navodno plaćalo putovanje, boravci u hoteli preko Agrokora su Martina Todorić, supruga Ante Todorića, Ivan Crnjac, Ivica Todorić, Vesna Todorić, Ljerka Puljić I Damir Kuštrak, Drago Pilsel, udruga Zviždač. Između ostalog sumnja se da je su na nezakonit način otkupljeni i Kulmerovi dvori.

Iako se spominju brojna putovanja Ivice Todorića, on je često tvrdio kako skoro nigdje nije ljetovao niti putovao, a za pretpostaviti je kako će biti iznimno teško dokazati je li bila riječ o poslovnim ili privatnim putovanjima, kako kod samog Ivice Todorića, tako I kod ostalih spomenutih navodnih malverzacija.

Detaljnije možete proučiti na LINKU.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.