Igor Soban/PIXSELL

Objašnjenje iz Vlade: ‘Komisija nije digla tužbu protiv RH!’

Autor: T. P.

Pogrešno je, kažu iz Vlade, govoriti da je podnesena tužba Komisije protiv Hrvatske

Današnja odluka Europske komisije je najava tužbe i pogrešno je govoriti da je podnesena tužba Komisije protiv Hrvatske, priopćili su iz Vlade u poslijepodnevnim satima. Radi se, dodaju, o odluci kojom je Europska komisija završila administrativni dio postupka vezan uz neusklađenost Zakona o privatizaciji INA s pravnom stečevinom.

Međutim, Vlada Republike Hrvatske i Komisija  su u stalnom kontaktu oko ovog pitanja u cilju pronalaženja rješenja koje će biti u skladu sa zahtjevima pravne stečevine, ali i osigurati dostatnu  zaštitu  hrvatskih nacionalnih interesa u području energetske sigurnosti i stabilnosti,  bez potrebe podnošenja tužbe.

“Izmjene Zakona o privatizaciji INA-e su vrlo kompleksno pitanje, upravo stoga,  jer dotiču  pitanje energetske sigurnosti zbog čega usklađivanja Zakona o privatizaciji INAe  vezujemo uz proces rješavanja ukupnih dioničkih odnosa u INA-u i arbitražni postupak koji je u tijeku”, zaključuju iz Vlade.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.