‘Obiteljski nasilnik Ivica Bačić lažima krije istinu o sebi’

Autor: dnevno.hr

Bačić je, osim toga, prema vlastitom priznanju, bio u ekipi koja je imala zadatak ubiti Mira Barešića. Ostalo je i meni jako važno pitanje, a to je što je radio u bazi Lora, nakon što je iz HV prešao u HRM? O tim sam okolnostima razgovarao sa nizom svjedoka, ali nikada sa gen. Stipetićem niti sam, kako Bačić kazao u izjavi vašem portalu, zivkao okolo da mi plati sudske troškove.

Reagiram na tekst, odnosno izjavu bivšeg pripadnika HV-a i HRM-a Ivice Bačića: ‘Lopov i prevarant Drago Pilsel prevario me za 2.000 kuna putnih troškova‘, no, najprije bih cijenjeno uredništvo upozorio da po drugi puta na vašem portalu kolumnist Zvonimir Hodak o meni objavljuje klevete i uvrede.

Jučer, na prvu loptu, jer sam bio daleko od računala i arhive, nisam mogao odgovoriti na upit novinara Mladena Prenca u vezi izjava Ivice Bačića a i nisam želio dati izjavu za portal na kojem me Hodak tako besramno blati. Ali sada, nakon što sam proučio iznova predmet Bačić koristim priliku da zamolim glavnoga urednika da upozori odvjetnika Hodaka kako nije korektno da o meni objavljuje utužive optužbe kao one posljednje: da sam u Buenos Airesu (gdje sam rođen 1962.) bacao molotovljeve koktele na izraelsko veleposlanstvo! Hodak je to učinio u kolumni ‘Ili skači van ili ćemo te guziti’ objavljenoj 10. lipnja u 23:15 sati, gdje je, između ostalog, napisao: ‘Drago Pilsel je poznati obožavatelj Židova koji je u Buenos Airesu oduševljeno bacao molotovljeve koktele na izraelsko veleposlanstvo’. Nije mi jasno otkud Hodaku netrpeljivost prema Židovima ali umjesto odgovora ovdje ide znakovita izjava: ‘Drago Pilsel tijekom proteklih dvadesetak godina nizom javno izrečenih stavova i djela pokazao je svoje poštovanje i ljubav prema Židovima, kao i prema židovskoj zajednici u cjelini. U više je navrata pomagao židovskim institucijama – napisali su u svojoj izjavi predsjednik Bet Israela, dr. Ivo Goldstein, rabin Kotel Da Don te Slavko Goldstein i dr. Vladimir Šalamon. Oni tvrde kako Pilsel ‘nikad nije skrivao svoju prošlost, već je najbolji primjer kako se čovjek može hrabro i uspješno suočiti s ekscesima koje je počinio ili nepriličnim stavovima koje je imao u prethodnim vremenima’. ‘Židovi i židovska zajednica sigurni su da će i budućnosti u Dragi Pilselu imati iskrenog prijatelja’, poručili su iz Bet Israela’, što je objavljeno u Večernjem listu, 23. veljače 2010.

No, pravi razlog mojeg javljanja jest odluka da ipak odgovorim prozivkama Ivice Bačića da sam lopov i prevarant. Ipak, na početku, ispravak netočna navoda novinara Prenca jer ja nikada nisam imenovan niti stupio na položaj pročelnika Odjela za analitiku u Uredu Predsjednika već me je, nakon uspješne kampanje, prof. Ivo Josipović zamolio da se primim tog resora i kao budući pročelnik novinarima predstavio ali ja sam se nakon 15 dana iz ekonomskih i drugih logističkih razloga povukao iz Pantovčaka natrag u novinarske redove.

Pa, da krenemo s Bačićevim klevetama i uvredama zbog kojih sam ga prošli petak prijavio policiji koja me je danas obavijestila da je ustupila predmet kolegama u Splitu gdje ovaj lik ima adresu.

Presudom Općinskog suda u Splitu od 9. ožujka 2005. Ivica Bačić je proglašen krivim ‘da je u razdoblju od siječnja do 28. travnja 2003. kao član obitelji, doveo drugoga člana (suprugu) u ponižavajući položaj’. Supruga je prijavila policiji da ju je tukao i vrijeđao i neko vrijeme su bili razdvojeni. Bačić je tužio novinara Ivicu Marijačića, glavnog urednika Hrvatskog lista, da ga je oklevetao 9. prosinca 2004. člankom u Hrvatskome listu: ”Tko je Ivica Bačić – Prijavljen zbog nasilja prema ženi”, ali iz presude Općinskog suda u Zadru (Pb. VI K-921/09-93) odlukom sutkinje Ane Zrilić od 10. lipnja 2010. vidljivo da je Marijačić bio u pravu i da je Bačić osuđeni obiteljski nasilnik. Marijačić je bio u pravu i oko tvrdnji da je Bačić nečasno otpušten iz HV-a zbog skandala seksom i tučnjave s kolegama, što je sud našao istinitim. Marijačić je osuđen kao klevetnik u drugim segmentima tužbe ali to se mene ovdje ne tiče. Meni je zanimljivo to da Bačić nije tužio Marijačića nakon tvrdnje da je Bačić ”samovoljno zaposjeo” stan u Splitu. Bačić je to frapantno prešutio u svojoj tužbi protiv Marijačića pa je logično se zapitati i ovo: koje još tajne o sebi skriva Bačić i zašto želi skrenuti pažnju sa svog skandaloznog života klevetama na račun drugih?

Bačić je, osim toga, prema vlastitom priznanju, bio u ekipi koja je imala zadatak ubiti Mira Barešića. Ostalo je i meni jako važno pitanje, a to je što je radio u bazi Lora, nakon što je iz HV prešao u HRM? O tim sam okolnostima razgovarao sa nizom svjedoka, ali nikada sa gen. Stipetićem niti sam, kako Bačić kazao u izjavi vašem portalu, zivkao okolo da mi plati sudske troškove.

I, to je, konačno, razlog njegove ljutnje, on tvrdi da sam na prijevaru od njega uzeo 2.000 kuna. Istina je slijedeća: Bačić me je uporno nazivao, dosadan kao muha u šekretu, nakon emisije Latinica posvećena filmu ”Oluja nad Krajnom”, 2000 godine, i nudio kojekakve dokaze o nečasnim radnjama HV-a. U neke sam dokaze povjerovao, u neke ne. Konačno, molio me da mu dođem svjedočiti jer je bilo ključno, kako se vidi iz presude, jer je sud ocijenio da sam upravo ja jedini ”objektivni i nepristrani svjedok”, da opovrgnem Marijačićeve tvrdnje da me Bačić doveo na Miljevce, nako akcije oslobađanja, tamo gdje je on navodno zarobljen i od kuda potječu priče da je surađivao s neprijateljima (a to su, zapravo, neraščišćeni seoski računi).




Da bih došao na suđenje u Biograd, jer sam tada bio bez vozila, a bio sam teško bolestan (nedugo nakon svjedočenja sam završio na Rebru, preko mjesec dana, izgubio 20 kila i teško se oporavio, što se sve da provjeriti kod sadašnjega ministra zdravstva, dr. Rajka Ostojiča, jedan od onih koji me je liječio na svom odjelu spomenute bolnice). Dakle, morao sam uzeti drugo vozilo i platiti 2 kune po kilometru, plus cestarine i dnevnicu od 170 kn, prema tablici HND-a, pa sam Bačiću ispostavio račun za 1.716 kuna. Ni lipe više. Što je Bačić odmah platio (koncem 2007.).

Meni je potpuno promaklo da mi je Ministarstvo uprave 28.02.2007. platilo 600 kuna na ime putnih troškova. To sam vidio tek naknadno, kada je Bačić dobio presudu i kada me je na to upozorio, prije godinu dana. Tada sam novac vratio, ali sam ga uplatio u Caritas i UNICEF, što je bila greška, jer sam ga trebao vratiti u Državni proračun.

Nasatao je muk. U listopadu 2011. sam, greškom, za petu godišnjicu braka, poslao i Bačiću fotografiju s mojom suprugom i kratku izjavu zahvale svim našim prijateljima. Bačić na to reagira tek prije mjesec i pol dana i od tada ne prestaju njegovi majlovi i sms-ovi iz kojih odvajam nekoliko karakterističnih uvreda na moj račun:




‘…ZLOČINAC.. a di je moj opljačkani novac…. kopile i nakazo mene si našao pljačkati … Drago Pilsel ka i četnici koji su pljačkali moju kuću, govedo smrdljiva krvi piša od bolesti i jada snaći će i tebe kazna Božja kopile smrdljivo…’

‘SVE PLATI LIKARA – I ZA BOLEST POTROŠI ŠTA SI ME OPLJAČKA… TI I ČETNICI SKORO PA ISTI… SAMO SI TI JOŠ VEĆI ČETNIK U SVOJIM NEDJELIMA… KURVO LJUDSKA… DA BOG DA SE RASPADAŠ OD BOLESTI LOPOVE PREVARANTSKI…’

‘Lopove bolesni vrati moj opljačkani novac… Lopove vrati moj opljačkani novac, 2.000,00 (dvijetisuće) kuna izrode iz ljudskog roda, opljačkao si mi na prevaru, NIŠTARIJO KOJA SI SVOJIM POSTUPANJIMA GORA OD ČETNIKA, SMRADE LOPOVSKI… Moram te podsjećati da nisi ljudski stvor… smeće ljigavo, govno debilska, glumiš moralnu vertikalu, Bog tebi to već naplaćuje jer i to moje opljačkano trošiš na svoju bolest! … LOPOVE vrati moj novac uzet na prevaru-huljo novinarska! … Daj sve ovo objavi i napiši ako si čovik s-hodajuće smeće na dvi noge! … Smeće na dvi noge … lopove krvožedni!’

Ja više nemam što dodati osim što mi je izuzetno žao što sam mu pomogao u parnici jer je Ivica Bačić nekarakterna osoba i, da situaciju nazovemo kako treba, lažov i mutikaša koji je svojim manipulacijama i konstrukcijama čak želio prevariti hrvatsko pravosuđe o čemu sam ovdje obilato iznio dokaze. Tko god od kolega novinara, ove ili drugih redakcija, bude želio provjeriti moju dokumentaciju, neka se slobodno javi. Ali sa Ivicom Bačićem komuniciram isključivo preko policije.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.