Obiteljska stranka: Arbitraža je VELEIZDAJNIČKI ČIN, Pusić GLUMI IZNENAĐENOST

Autor: D. Kramarić

Svaki političar koji prepusti hrvatski teritorij, protivno Ustavu i međunarodnom pravu, je veleizdajnik. Hrvatski narod i država imaju pravo i dužnost braniti svoj teritorij, a hrvatske izdajnike procesuirati, ističe Mate Knezović

Sve su jasnije informacije iz takozvanog Arbitražnog suda da će Republika Hrvatska izgubiti dio svog teritorija. Glumljenje iznenađenosti i odlučnosti Vesne Pusić, ministrice vanjskih poslova, je puka prijetvornost, stoji u priopćenju Obiteljske stranke, koje je stiglo Dnevno.hr-u.

Obiteljska stranka podsjeća da je odmah nakon potpisivanja Sporazuma o arbitraži između Republike Hrvatske i Republike Slovenije 2009. godine inicirala, te uz sudjelovanje drugih udruga i podupiratelja, pokrenula građansku inicijativu MORE JE KOPNO. Tom prilikom je prikupljeno 203.565 potpisa hrvatskih državljana koji su zahtijevali da se navedeni arbitražni sporazum stavi na narodni referendum. Već tada je hrvatski narod odbacio taj sporazum, no Hrvatski Sabor, Vlada i predsjednik su isti podržali i protiv volje hrvatskog naroda upali u unaprijed pripremljenu klopku. Dapače, na sva usta su se hvalili pa se na njih može primijeniti poslovica: Luđak se hvali svojom ludošću.

Valja podsjetiti da je i Ustavni sud odbacio ocijeniti ustavnost tog sporazuma, uz obrazloženje da nije mjerodavan za ocjenu suglasnosti međunarodnih sporazuma s Ustavom Republike Hrvatske. I umjesto da brani ustavnost Ustavni sud se sam razvlastio svoje obaveze.

Republika Hrvatska ima dovoljno razloga da navedeni sporazum, bilo kroz saborsku proceduru ili neposredno na referendumu, odbaci. Svaki političar koji prepusti hrvatski teritorij, protivno hrvatskom Ustavu i međunarodnom pravu, je veleizdajnik. Hrvatski narod i država imaju pravo i dužnost braniti svoj teritorij svim zakonitim sredstvima, a hrvatske izdajnike procesuirati u zakonitim postupcima, ističe Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke.

Autor:D. Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.