Slavko Midzor/PIXSELL

O VESELICI: ‘Napadi na njega bili su nagovještaj onoga što će se dogoditi – brutalni udar jugoslavenskog režima na Hrvatsko proljeće’

Autor: A.P.

Dražem Budiša se od Veselice oprostio prigodnim govorim i to kazavši kako će ga pamtiti po nesebičnom davanju.

Istaknuti  sudionik Hrvatskog proljeća i ugledni ekonomist Marko Veselica pokopan je na zagrebačkom Mirogoju. Sprovodu je prisustvovalo mnoštvo uglednika i političara te građana.

Dražem Budiša se od Veselice oprostio prigodnim govorim i to kazavši kako će ga pamtiti po nesebičnom davanju.

– Velik je po tome što je hrabro nosio svoj teret, sve je izdržavao s vjerom u Hrvatsku.  U onim vremenima nije bilo većeg čovjeka nego što je bio Marko. Napadi na njega bili su nagovještaj onoga što će se dogoditi – brutalni udar jugoslavenskog režima na Hrvatsko proljeće – rekao je Budiša, prenosi HRT.

Podsjetimo, nakon duge i teške bolesti prije četiri dana preminuo je Marko Veselica, istaknuti ekonomist i političar kojega su zbog angažmana i zatvaranja u vrijeme Hrvatskog proljeća proglasili ‘hrvatskim Mandelom’.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.