Marko Prpic/PIXSELL

O Kolindi, Karamarku, Radeljiću, Josipoviću, Šprajcu, Macanu…i još mnogim drugima!

Autor: Hloverka Novak Srzić

Koliko god ih razni kritičari opravdano kudili, svi smo mi zarobljenici začaranog kruga različitih vijesti, dnevnika, Pressinga, Tema dana, konferencija ili pressica.

Koliko god vam pojedinci tvrdili, pa čak se i zaklinjali, „kako oni to ne gledaju“, znajte da ne govore istinu.

Lijepa naša zadnjih je tjedana u stalnom izvanrednom stanju.

Hrvatska politika producira toliko medijske robe da ni TV preprodavači ne znaju što bi s njezinim viškovima.

PRESS PRVI

Na redovitoj konferenciji ministrice Nade Murganić i njezina državnog tajnika za demografiju mladog dr. sc. Marina Strmote – dogodio se kod nas nezabilježeni triler! Ministrica je predstavila, po njenim riječima, nove mjere demografske obnove i potom  svog mladog suradnika izručila novinarima. Na konstataciju Barbare Štrbac s Nove TV da u tim mjerama nema ničeg novog u odnosu na one koje su predstavljene prije tri mjeseca,  državni tajnik, na zaprepaštenje svoje šefice i iznenađenje novinara, kamermana i vladinih PR-ovaca, odgovara: “Tako je, sve je ovo samo folklor, dok nam država odumire, ja podnosim ostavku!“

I sve to pred TV kamerama, uživo. I bolje od Big Brothera, na veliku žalost RTL-ovaca. Banski se dvori tresu, mediji likuju, a nacija dobila novog junaka.




Time je Strmota inače dosadnu presicu pretvorio u triler koji je za njegovu šeficu, ministricu Murganić, postao horor.

Sigurno je poželjela da je negdje daleko od toga mjesta, što se moglo vidjeti po izrazu njezina lica, koje je za vrijeme Strmotina izlaganja bilo nalik na lice pristojne gospođe koja u tramvaju ne želi prisluškivati tuđe razgovore.

U HTV-ovoj Temi dana ministrica, po katastrofalno lošem savjetu Vladinog kriznog komunikatora, neuspješno pokušava Strmotu optužiti da je upravo on zbog svoje mladosti odgovoran za folklor.




Krizni PR dodatno je produbio krizu, kao što su neki i najavljivali, Plenkoviću će tek nakon stupanja na dužnost novog savjetnika zaista trebati ozbiljan stručnjak za kriznu komunikaciju.

Ili kako je to Šprajc majstorski sažeo: „Od hrvatske Vlade bolji krizni PR ima svaka ćevabdžinica na Trešnjevci.“

PRESS DRUGI

Cijeli se dan čekalo na premijera i njegovu izvanrednu pressicu. Novinari na Markovom trgu zapeti k’o puške. Što će biti s Agrokorovim povjerenikom Antom Ramljakom, što s potpredsjednicom Martinom Dalić? I ministri u svojim kabinetima drže upaljene televizore, spominje se ozbiljna rekonstrukcija Vlade, tko dolazi, tko ostaje..?

Pouzdani izvori kažu da se te srijede najviše znojio ministar dr. Milan Kujundžić – taman je udario kamen temeljac u svoje glavno postizborno obećanje, pod dnevnu bolnicu u Zagvozdu i to nauštrb poštenog Doma zdravlja u Makarskoj, odakle je rodom i premijer.

Kako je dan prolazio, a napetost pomalo popuštala, izvanredna se pressica pretvorila u gotovo redovitu pa se doznalo da će na kraju sve ostati isto, osim nespretnog i nesretnog Ante Ramljaka koji je ionako sam podnio neopozivu ostavku. Odahnuli su ministri, odahnula je Martina Dalić, ali je pitanje jesu li odahnuli i građani.

IZVANREDNA VIJEST

Karamarko je, umjesto Kolinde mene htio za predsjednika Hrvatske – otkrio je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, Petru Štefaniću na N1. Istina liječi, premda su upućeni to znali, premda je to Globus svojedobno i objavio. Ivica Vrkić je obznanio ono što je Tomislav Karamarko dugo skrivao. Vrkić je, tvrdi, odbio prijatelja Karamarka, jer smatra da bez znanja engleskog jezika ne može biti predsjednik Hrvatske. „Hrvateki“ (izraz preuzet) se uvijek više impresioniraju znanjem engleskog nego li hrvatskog jezika, pa to nije loše zabilježiti u Danima materinskog jezika.

Pipl mast trast Vrkiću i njegovom tadašnjem bliskom pobočniku Mati Radeljiću, današnjem savjetniku predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović. U danima kada joj zbog posjeta Aleksandra Vučića pokušavaju rušiti rejting uoči novih predsjedničkih izbora, neki podsjećaju kako je tijesno pobijedila autora kompozicije Ars Diaboli, meštra Ivu Josipovića. Sada znamo. Da Ivica Vrkić nije odbio Tomicu Karamarka Diaboli bi još vladao Hrvatskom. Istina je ljekovita i zato hvala osječkom gradonačelniku i naravno… Petru Štefaniću.

 

Autor:Hloverka Novak Srzić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.