Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Novoizabrani zastupnik u središtu skandala: ‘Pobjeda čista kao suza’

Autor: M.B.

Pojedini građani s područja Baranje, prijavili su policiji da im je nudio novac kako bi se registrirali kao pripadnici mađarske nacionalne manjine i glasovali za njega.

Novoizabrani zastupnik mađarske nacionalne manjine, Robert Janković našao se u središtu skandala zbog navodnog kupovanja glasova, prenosi Dnevnik.hr

Pojedini građani s područja Baranje, prijavili su policiji da im je nudio novac kako bi se registrirali kao pripadnici mađarske nacionalne manjine i glasovali za njega. Njegov protukandidat, dosadašnji zastupnik Šandor Juhas u kampanji je upozoravao da se naglo povećao broj mađarskih birača i da se na njih vrši pritisak.

U petak je rekao kako je protiv Jankovića podnio kaznenu prijavu. Policija  je potvrdila da provjerava spomenute navode. Janković pak, odbacuje optužbe.

‘To su tvrdnje izbornih gubitnika. Naša pobjeda je čista kao suza. Pobjedili smo u 22 od 28 mjesta gdje Mađari žive u Hrvatskoj, najuvjerljivijom razlikom u povijesti’, poručio je Robert Janković, izabrani zastupnik mađarske nacionalne manjine.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.