Dusko Marusic/PIXSELL

Novo suđenje djelatnici Interspara! Sud: Pojela je dvije fete pršuta jer je bila gladna? Neka dokaže da je bila gladna!

Autor: dnevno.hr /zadarski.hr

Djelatnica je pred kraj smjene pojela dva lista pršuta u kruhu što je i priznala na sudu. Snimljena je kamerama, a Interspar joj je 29. rujna te godine uručio izvanredni otkaz

Djelatnica Interspara Suzana Š. koja je dobila otkaz jer je na poslu pojela dva lista pršuta, prolazi novo suđenje na Općinskom sudu u Zadru . Ispostavilo se da to što je bila gladna i iscrpljena, jer je natašte prekrcavala novu robu s paleta na police i posluživala mušterije, ne opravdava konzumaciju pršuta bez odobrenja poslodavca. Samo zbog tog zdravstvenog podatka “koji nije dovoljno razjašnjen” drugostupanjski sud je ukinuo presudu zadarskog Općinskog suda i Suzanu Š. umjesto na radno mjesto vratio na novo suđenje, piše zadarski.hr. 

Drugostupanjski sud je naveo kako nije obrazloženo, odnosno nije navedeno na temelju kojih dokaza je utvrđena činjenica da je djelatnica Interspara spornog dana bila gladna i iscrpljena.

“Navod prvostupanjskog suda da je tužiteljica na kraju radnog dana bila gladna i iscrpljena, a kojim se opravdava konzumacija pršuta bez odobrenja poslodavca, odnosno bez da ga je tužietljica platila, nije obrazložen, odnosno nije navedeno na temelju kojih dokaza je utvrđena navedena činjenica – navodi se u obrazloženju presude Županijskog suda u Zagrebu kojom je ukinuta presuda zadarskog Općinskog suda.

Prema pisanju portala zadarski.hr, i novo bi suđenje moglo pasti u vodu!

Naime, uvidom u internetske stranice Ministarstva pravosuđa ispostavilo se da je zadarski slučaj Interspar riješila i vratila na ponovno suđenje sutkinja kojoj predmet uopće nije bio dodijeljen!

Slučaj Interspar dodijeljen je sutkinji Iris Gović Penić, no predmet je riješila sutkinja Vlasta Horvat Mataić. Očitovanje o tome zatražio je zadarski sud, kao i sutkinja kojoj je predmet dodijeljen.

Podsjećamo, Suzana Š. pojela  jer je pojela pršut koji nije platila, a istodobno je dovela u pitanje i zdravlje kupaca jer je ga je uzimala golim rukama. suđenje nije htjela komentirati no sve od izvanrednog otkaza priželjkuje povratak na staro radno mjesto u Intersparu, na odjelu salama, gdje je provela punih deset radnih godina i gdje je bila jako zadovoljna radnim uvjetima.




Autor:dnevno.hr /zadarski.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.