Foto: Igor Soban/PIXSELL

NOVI UDAR NA PUŠAČE: Marić najavio poskupljenje već od sljedećeg tjedna!

Autor: Hina

Iako je kritizirao drakonsko kažnjavanje koje provodi Porezna uprava, niti jednom riječju nije rekao što će učiniti da do toga više ne dođe!

Gostujući sinoć na RTL televiziji, ministar financija Zdravko Marić najavio je da će se od 1. siječnja 2018. smanjiti trošarine na automobile, dok će već od sljedećeg tjedna sve cigarete poskupjeti za jednu kunu.

Umjesto trošarina na automobile, uvode se pristojbe na rabljene automobile, no od iduće godine smanjit će se trošarine već i na nove automobile.

“Kao što sam prije najavio jednim sveobuhvatnim paketom želimo učiniti obnavljanje voznog parka u RH ne samo iz proračunske perspektive, nego iz perspektive sigurnosti, zaštite okoliša i svega onoga što je važno”, kazao je Marić ne ističući pritom koliko će smanjiti trošarine.

““Na sjednici vlade radimo završni korak. Od 2009. vodimo pregovore s Europskom komisijom, nakon pristupanja bili smo u obvezi uskladiti naš trošarinski sustav oporezivanja cigareta. Očekujemo da uskladba neće donijeti povećanje veće od jedne kune”, dodao je Marić.

Marić se osvrnuo i na beskompromisno kažnjavanje poduzetnika od Porezne uprave, ponovivši da je od spomenute institucije zatražio izbjegavanje takvih drakonskih kazni za bagatelne prekršaje.

“Kratko ću vas podsjetiti. Prošle godine pred početak turističke sezone, to je bio moj početak mandata kao ministar financija, na internom kolegiju, a i javno sam isto govorio, da apeliram i želim od Porezne uprave partnerski odnos, da za prvi prekršaj i bagatelni prekršaj ne idemo u one mjere koje su bile vidljive proteklih godina da se zbog kuglice sladoleda blokiraju i pečatiraju ugostiteljski objekti”, zaključio je ministar Marić ne navodeći pritom zašto je do kažnjavanja ipak došlo.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.