Dalibor Urukalovic/PIXSELL

NOVI NASRTAJ NA PALADINO: Otkrila aferu o neboderima, no evo što kaže investitor!

Autor: T. P.

I dok se GUP očito tumači kako je to kome i u kojem trenutku pogodno, ovim će se slučajem pozabaviti i Uskok.

“Da imate osuđenika na smrt tehničke struke i da mu date šansu da si sačuva život tako da shvati iščitavanjem GUP Grada Zagreba, taj bi život bio izgubljen”, rekla je gostujući u Nedjeljom u 2 Zrinka Paladino, žena koja je već u nekoliko navrata prokazala gradonačelnika Milana Bandića, ali i niz afera u građevinskim i arhitektonskim lobijima.

>>> ŽENA KOJA JE PROKAZALA BANDIĆA IDE DALJE: ‘Bandiću je pročelnik Zavoda ‘sitan kokošar’, a ja ‘lijevo jaje’ koje treba stajati gdje me stavio’

Podsjetimo, Paladino je kod Stankovića ukazala na novu aferu, onu o izgradnji nebodera na samom rubu Maksimira:

“Ovo ljeto sam mijenjala pročelnika Novaka i došao je zahtjev za četiri nebodera (devet katova) na međi s parkom Maksimir, prostoru koji je vrlo važan Gradu Zagrebu – zapadni ulaz u Maksimir. Maksimalno dostiže četverokatnost. Ja sam projekt kao takav odbila, ne u cijelosti, već sam dala prijedlog promjene, konzervatorske propozicije. VMD je bio izvođač, ja ne dajem suglasnost, odlazim na godišnji, taj se predmet izuzima iz moje sobe i daje im se suglasnost u jednom danu. Prema mojem stajalištu, dopustilo se nešto što je nedopustivo”, objašnjava Paladino.

“Po povratku s godišnjem sam potom malo istraživala. Vezana sam uz Maksimir od mladosti, diše drugačijim plućima. Pročelnik je iz Zavoda pustio pozitivno u Gradskoj skupštini taj program, ja sam kasnije razgovarala s nekim ljudima iz skupštine i oni nisu uopće znali da je to pušteno.

“Jedna od službenica promijenila je moj nalog po navodu pročelnika”, rekla je Paladino istaknuvši da točno zna tko je pozitivnim ocijenio projekt koji Maksimir nikako ne može podnijeti.

Gradonačelnik Bandić nakon emisije njezine je izjave nazvao smiješnima te nije želio dodatno komentirati, a investitor sporne gradnje na Maksimiru sve je demantirao, prepriječivši tako put ukazivanju afere od strane hrabre Paladini.

Kako piše tportal, odvjentičko društvo u ime investitora navodi da je investitor sudjelovao u izmjenama GUP-a u sklopu redovne procedure po pozivu Grada Zagreba i na osnovi idejnog projekta višestruko nagrađivanog arhitektonskog studija 2A, arhitekata Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića.

Tvrdi pritom da prihvaćene izmjene predviđaju povećanu katnost, ali i značajno smanjenje tlocrtne izgrađenosti parcele i ukupne bruto površine građevine. Osim toga, predviđenim uređenjem pješačkog prolaza i uvođenjem odredbe o ozelenjavanju parcele značajno podiže kvaliteta stanovanja postojećih, ali i budućih stanara.

‘Navedeni prilog izmjene GUP-a razmatran je i prihvaćen od strane svih nadležnih gradskih službi i tijela, uključujući Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode u kojem radi Paladino te Gradski zavod za planiranje, razvoj grada i zaštitu okoliša’, kaže se u priopćenju.

Odvjetnički ured napominje također da je njihov prijedlog usvojen nakon što je zajedno sa svim ostalim prijedlozima za izmjenu GUP-a upućen u redovnu proceduru.

Usvojenim izmjenama vezanim za taj projekt predviđa se pretežno stambena izgradnja katnosti, prizemlje plus osam katova, na parceli omeđenoj Božidarovićevom, Kraljevićevom i Klovićevom ulicom, navodi odvjetničko društvo. Ističu kako njihov klijent i njegov projekt nemaju nikakve veze s drugim investicijama na susjednim parcelama koje se u kontekstu s njim povezuju.

I dok se GUP očito tumači kako je to kome i u kojem trenutku pogodno, ovim će se slučajem pozabaviti i Uskok.

Autor: T. P.