Patrik Macek/PIXSELL

NOVI MEDIJSKI NAPAD NA MINISTRA KULTURE: Evo što je Hasanbegović rekao o fotografiji s ustaškom kapom!

Autor: A.P.

Orešković je rekao: ''Na slici prepoznajem dvojicu pripadnika te postrojbe i dijelove njihove službene odore. Podsjećam, riječ je o postrojbi čijim su poginulim pripadnicima prije nekog vremena Grad Split i gradonačelnik Baldasar otkrili spomenik.

Glasilo  Srpskog narodnog vijeća, tjednik Novosti, objavio je fotografiju za koju navode da se na njoj nalazi ministar kulture Zlatko Hasanbegović. Osim toga, Novosti tvrde da je fotografija snimljena 1996. godine te da je objavljena u časopisu “Nezavisna Država Hrvatska” koji se tada prodavao na kioscima. Većina medija je ovu vijest prenijela bez prethodne provjere.

hasan

Neimenovani izvor za Novosti tvrdi da je današnji ministar kulture tada bio suradnik tog časopisa. No, za portal direktno.hr Hasanbegović je prokomentirao ove insinuacije.

”Fotografija objavljena u tjedniku Novosti, glasilu Srpskog narodnog vijeća, na kojoj je i laiku vidljiva naknadna intervencija, nije snimljena 1996. već 1993. na splitskoj Rivi i manifestaciji 9. bojne HOS-a, postrojbe u sastavu 4. gardijske brigade Hrvatske vojske.

Na slici prepoznajem dvojicu pripadnika te postrojbe i dijelove njihove službene odore. Podsjećam, riječ je o postrojbi čijim su poginulim pripadnicima prije nekog vremena Grad Split i gradonačelnik Baldasar otkrili spomenik.

Sve ostalo su insinuacije koje nemam namjeru komentirati”, rekao je Hasanbegović.

Podsjetimo, u srijedu je premijer Tihomir Orešković prokomentirao ministra kulture za HRT.




”Ja i Hasanbegović smo često komunicirali, ovi komentari u javnosti su izvan konteksta, on je uvjereni antifašist i povjesničar, mislim da će biti sjajan ministar”, poručio je Orešković.

Hoće li se ovim novim napadom povećati tiraža navedenog medija koji je za svoj novi broj koji izlazi u petak bombastično najavio s naslovnicom pod nazivom ”Točka na U”, ostaje za vidjeti.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.