Goran Stanzl/PIXSELL

Novi guru Bernardića: Bez ovog čovjeka ne donosi niti jednu odluku

Autor: Iva Međugorac

Ako doista želi vratiti poljuljani stranački, ali i vlastiti rejting, mladi predsjednik SDP-a, Davor Bernardić ne da će se morati uhvatiti za ”slamku spasa”, već će mu trebati kakav podeblji slavonski hrast.

Da govorimo o mladiću koji u politici djeluje kao slon u baletnoj haljini, svjedoče njegovi brojni suludi potezi, ali i izjave koje su najblaže rečeno smiješne. Smijala mu se tako javnost dok je ovaj u Saboru usred rasprave o padu Vlade ‘’razglabao’’ o kvalitetnom hrvatskom zelju, smijali su mu se i kada nije mogao zbrojiti saborsku većinu koju njegova stranka navodno ima, smijali su mu se i kada je pisao premijeru Andreju Plenkoviću zazivajući kao šef najveće oporbene stranke suradnju s njime.

Beru veslaju kako stignu

Puno je razloga zbog kojih Bernardić u političkom životu na nacionalnoj razini ne funkcionira, a o njegovom neiskustvu dovoljno govori i izbor suradnika s kojima se okružio, a među kojima je najglasniji doktor Rajko Ostojić, čovjek koji je izgubio izbore za gradonačelnika Zagreba i koji kao ministar zdravstva nije napravio ništa čega bi se javnost prisjetila kao pozitivnog. Ali i čovjek kojemu je, po svemu sudeći, stalo isključivo do vlastite pozicije i to mu ne treba zamjeriti, jer, uostalom, politika u Hrvata i jest borba za vlastite pozicije.

Veslaju tako s Berom svi kako hoće, a on se u tome sve manje snalazi. Pomoć je pokušao pronaći kod kolegice Aleksandre Kolarić, koja se zajedno s nizom istaknutih članova Partije bacila na izradu novog, spasonosnog plana i programa koji bi ih trebao izbaviti iz problema. Dok Kolarić piše, sve je izvjesnije da se samom Beri dobro ne piše pa je odlučio okrenuti se i za savjete upitati one koji u javnosti nisu odveć istaknuti.

Jedan od takvih je glavni tajnik SDP-a Zvane Brumnić. Po novome, Bernardić više bez savjetovanja sa Zvanom ne vuče niti jedan potez. Za neupućene, čovjek osebujnog imena u javnosti se pojavio tek nakratko gostujući nakon lokalnih izbora na N1 televiziji odlučno tvrdeći da je njegova stranka pobjednik istih. Na voditeljsko pitanje gdje i u kojim mjestima, Zvane nije znao odgovoriti pa ga je javnost očekivano ismijala.

Upravo je on novi guru šefa Partije koji pretendira na to da jednoga dana povede državu u bolje sutra.




Može li on uopće izdržati?

Bernardić za to nije odveć sposoban, tvrde to i malobrojni koji su mu nakon svih gafova ostali naklonjeni. On nema snagu, nedostaje mu energija i vizija, opisuju ga kolege iza leđa zamjerajući mu što u javnost ne izlazi s prijedlozima reformi, koje bi trebao jasno prezentirati. Umjesto da govori o gospodarstvu, javnoj upravi, INI, on priča o kupusu. Sve je više ljudi u SDP-u koji su uvjereni da s Berom na vlast nikada neće doći, jer čini im se nedoraslim, a uz Zvanu Brumnića to će mu još manje poći za rukom pa tako ne treba čuditi priča da na čelu stranke neće izdržati do božićnih blagdana.




Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.