Grgo Jelavic/PIXSELL

Novi Crobarometar: Predsjednici raste potpora

Autor: Dnevno.hr

Predsjednica je i u srpnju među biračima ostavila najviše pozitivnog dojma ili 59 posto ali i 35 posto negativnog dojma

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović već treći mjesec bilježi rast potpore za svoj rad.

Trenutačno je podržava 53 posto ispitanika, a ne podržava je 39 posto. Ne zna, njih 8 posto. Očekivano, 91 posto HDZ-ovog biračkog tijela je uz nju ali i 58 posto birača Mosta. Predsjednica može računati na potporu od tek 27 posto SDP-ovih birača.

Bivši predsjednik Ivo Josipović u istom razdoblju 2012. uživao je veću potporu za svoj rad. Podršku mu je dalo 71 posto ispitanika a njegov rad nije odobravalo njih 20 posto dok 9 posto birača nije znalo.

Predsjednica je i u srpnju među biračima ostavila najviše pozitivnog dojma ili 59 posto ali i 35 posto negativnog dojma.

Andrej Plenković u ovom trenutku među biračima uživa 42 posto pozitivnog dojma i 50 posto negativnog. Zanimljivo, kada je postao premijer o njemu je pozitivan dojam imalo 63 posto ispitanika.

Božo Petrov može među biračima računati na 35 posto pozitivnog dojma i 55 posto negativnog dojma, a Davor Bernardić ima pozitivnu ocjenu od 29 posto ispitanika a negativnu mu daje 52 posto.

I na kraju, školskim ocjenama, kako bi građani ocijenili tri institucije. Ured Predsjednice dobio bi ocjenu 2,95 ili TROJKU, Banski dvori pak, imaju ocjenu 2,33 ili DVOJKU a HrvatskI sabor ima ocjenu 1,96 ili DVOJKU, pokazalo je istraživanje koje je proveo Dnevnik Nove TV.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.