Igor Soban/PIXSELL

NOVI BELJAKOV KRITIČAN POTEZ: Raspustio pet županijskih organizacija HSS-a na telefonskoj sjednici!

Autor: T. P.

Članstvo HSS-a pita se hoće li Beljak uskoro raspustiti i cijeli HSS jer sve je više onih koji smatraju da je Beljaku cilj uništiti stranku radi osobnih interesa.

Krešo Beljak nastavlja s čistkama prije stranačkih izbora i uklanja svoje konkurente na izborima za predsjednika stranke. Sinoć je tako na telefonskoj sjednici predsjedništva Krešo Beljak raspustio pet županijskih organizacija HSS-a: Sisačko-moslavačku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Splitsko-dalmatinsku i Zadarsku. Beljak je prethodno suspendirao čelnike tih organizacija Marijanu Petir, Darka Korena, Dinka Piraka, Momira Karina i Zdravka Šarića, potom ih je pokušao smijeniti s čelnih mjesta županijskih organizacija no za to nije prikupio dovoljno potpisa jer članstvo podržava njih a ne njega, te je nakon toga otišao korak dalje i raspustio cijele županijske organizacije koje čine jednu trećinu ukupnog članstva HSS-a.

Članstvo se pita hoće li Beljak uskoro raspustiti i cijeli HSS jer sve je više onih koji smatraju da je Beljaku cilj uništiti stranku radi osobnih interesa i da je ovo klasični primjer neprijateljskog preuzimanja najstarije stranke u Hrvata. Nadzorni odbor i Časni sud do sada se nisu očitovali po predstavkama koje su im mnogobrojni članovi HSS-a dostavili još prošlog mjeseca a u kojima traže da se zaustavi protustatutarno i protuzakonito vođenje HSS-a, izvijestila je Marijana Petir.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.