NOVA PODJELA U MOSTU? 15 mandata Mostu, 3 HRID-u i 1 Petrini?

Autor: I.G.

Neki njihovi ključni potezi mogu se očekivati idući tjedan

Neizvjesnost oko sastavljanja vlade nastavlja se barem još neko vrijeme. MOST vijeća i danas, a sa sastankom su krenuli u 9 sati. Na sastanku se nisu pojavili Stipe Petrina, Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak, a Petrina je, pak, na Facebooku prozvao Kolindu Grabar Kitarović za “sramotno ponašanje” nakon traženja sastanka nasamo s Božom Petrovim.

Glavna tema današnjeg sastanka su reforme o kojima su dva tjedna razgovarali s HDZ-om i SDP-om. Još se ne zna koliko će članova imati Klub zastupnika Mosta čija cijena na našoj političkoj sceni raste iz dana u dan.

Zastupnica Mosta Ines Strenja-Linić dobila je tako, navodno, primamljivu poruku iz SDP-a. Nude joj sve što poželi ako im se priključi.

Nikola Grmoja, glasnogovornik Mosta nezavisnih lista, kazao je za HRT da joj je u poruci  rečeno da je “SDP blizu brojke 76, da će dobiti što god želi, samo da se izjasni i da potporu”. Očito je da ova priča Mosta i ovo naše zahtjevanje na reformama očito ne odgovara objema stranama i da pokušavaju razbiti Most. A mi ćemo u narednim danima vidjeti, nadamo se da su svi naši zastupnici čvrsto uz Most, poručuje Grmoja.

HRT piše kako se neslužbeno doznaje da Most ima 15 sigurnih potpisa, HRID-u pripadaju 3, a Stipe Petrina jedan. A kojoj će koaliciji stranaka dati potpis za sastavljanje vlade, ovisi o pisanim očitovanjima na ponuđene reforme.

Nakon jučerašnjeg cjelodnevnog sastanka od MOSTa se uspjelo doznati tek da se neki njihovi ključni potezi mogu očekivati idući tjedan, nakon što iz SDP-ove i HDZ-ove koalicije dobiju pisane odgovore o reformama koje traže. Sastanak MOSTa sinoć je, prije završetka, napustilo troje zastupnika.

Sastanak Nacionalnog vijeća sinoć su prvi napustili Stipe Petrina i dvije članice novoosnovane stranke HRID. Božo Petrov bio je bez komentara.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.