Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nova nada HDZ-a: Tko je bogata političarka koja će na jugu Hrvatske braniti stranačke boje?

Autor: I. Delić

Uz to što je Andrej Plenković za stranačke kolege napravio ustupak, učinio je on još jedan veliki zaokret te odlučio dati prednost šibenskim ispred zadarskih kadrova. A u šibenskom županijskom ogranku stranke Juričev Martinčev osvojila je uvjerljivo najviše glasova na internom kandidiranju, na kojem je Josipa Rimac u potpunosti poražena.

Samozatajna dama koja godinama vlada Vodicama, bivša zaposlenica Jadrantoursa, bivša inspektorica u Državnom inspektoratu za turizam u Šibeniku i jedna od najimućnijih lokalnih političarki, sve to u jednom jeste nova nada HDZ-a Branka Juričev Martinčev, koja je u nevjerici prihvatila ponudu Davora Ive Stiera da brani stranačke boje u devetoj izbornoj jedinici, u kojoj će biti nositeljica liste.

Ponuda koja joj je stigla telefonom, ne samo da je iznenađenje za Juričev osobno, već je to epilog koji je začudio i političku javnost, a do kojega je došlo nakon delegacije Ivane Maletić na sjever, zbog pobune koja je nastala oko njenog imena kao nositeljskog na jugu. Uz to što je Andrej Plenković za stranačke kolege napravio ustupak, učinio je on još jedan veliki zaokret te odlučio dati prednost šibenskim ispred zadarskih kadrova. A u šibenskom županijskom ogranku stranke Juričev Martinčev osvojila je uvjerljivo najviše glasova na internom kandidiranju, na kojem je Josipa Rimac u potpunosti poražena.

No, Martinčev sada obećava kako će se za Rimac naći mjesta na lokalnim izborima. Dok se to ne dogodi ona je jedna od novih zvijezda HDZ-ove političke pozornice. Prijatelji i stranački kolege opisuju je kao umjerenu i pristojnu gradonačelnicu koja nije sudjelovala u velikim stranačkim igrama pa je tako damski prešutjela i izostavljanje sa stranačke liste na posljednjim izborima, premda je u Saboru ranije odradila cijeli jedan mandat. Upućeni tvrde da se radilo o manevrima iz kojih je stajao Tomislav Karamarko i njegova odabranica Josipa Rimac.

No, osveta se očigledno servira hladna pa je Martinčev na scenu isplivala onda kada se tome nitko nije nadao, premda u lokalnoj politici opstaje 12 godina, od kada upravlja svojim gradom u kojem kraju privodi treći mandat. Ozbiljnih afera u karijeri Juričev Martinčev nema, a u Vodicama se bilježe pomaci otkako je preuzela kormilo toga grada, osobito u komunalnom uređenju i infrastrukturi. U proteklih pola godine uspjela se domoći novca za uređenja djela obale i to od vlasti koje je stajala na klimavim nogama, tom transferu za vodičku obalu mora da je pripomogla činjenica da u ministarstvu Olega Butkovića sjedi zamjenica iz Vodica Jadranka Fržop. Uz to, riješila je i dio prometnih poteškoća u svojem gradu, u njenom mandatu izgrađen je dom kulture, a u njenoj imovinskoj kartici krije se kuća s okućnicom od 250 kvadrata od 2,1 milijardi kuna, poslovni prostori od tri milijarde kina, te građevinsko zemljište u Vodicama od 8000 kvadrata za koje tvrdi da vrijedi 3,5 milijuna kuna.

Autor: I. Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.