Patrik Macek/PIXSELL

NOVA KONSTRUKCIJA U SRCU ZAGREBA! Sviđa li vam se? (FOTO)

Autor: I.G.

Na stranu krši li se postavljanjem ove konstrukcije pravilnik Grada i tko je postavlja, želimo vas pitati... Sviđa li vam se ili ne?

Na Cvjetnom trgu ponovno su započeli radovi s ciljem postavljanja velike terase, odmah pokraj pravoslavne crkve, a jedan dio konstrukcije montira se i ispred trgovačkog centra Cvjetni. Unatrag nekoliko godina, dolazilo je do pokušaja postavljanja terase, u vlasništvu Tomislava Horvatinčića i to na istoj lokaciji, no terasa je svaki put kršila pravilnik Grada o postavljanju otvorenih terasa.

U nekoliko navrata gradonačelnik je obećavao da se terasa pored klupe uz ogradu crkve na Cvjetnom trgu više neće vraćati, ali 2013. godine isto je ponovljeno. Za razliku od prijašnjih pokušaja postavljanja terase, te 2013. godine terasa je postavljena na način da se klupici kod crkve može prići, no blokirana je ogromna središnja ploha trga te je onemogućena normalna komunikacija trgom. Upravo zahvaljujući tome, bio je organiziran i prosvjed koji se pokazao uspješnim, a terasa je maknuta.

Samo tri godine poslije, imamo priliku svjedočiti ponovnom pokušaju postavljanje iste te terase, u vlasništvu istog čovjeka, koja se, po svemu sudeći, opet kosi s pravilnikom Grada.

No, da se maknemo od toga tko je gradi i krši li time pravilnik…želimo vas pitati: Sviđa li vam se ova konstrukcija i smatrate li da narušava izgled centra grada?

Više o temi pročitajte ovdje.

Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
 Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
 Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
Autor: I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.