Dusko Marusic/PIXSELL
Dusko Marusic/PIXSELL

NOVA KARAMARKOVA AFERA: Ruskom donacijom mutnog porijekla platio IFO institut!

Autor: dnevno.hr

Finski mediji u srpnju prošle godine otkrili su i da je Oksana Dvvinskykh 2. srpnja doputovala u Helsinki letom Finnaria s Karamarkom i njegovom suprugom Anom Karamarko koja je inače preko svoje agencije Drimia radila poslove PR-a za tvrtku Migrit energija.

Tomislav Karamarko uvukao je HDZ u još jednu veliku aferu i ruskom donacijom u iznosu od 2,6 milijuna kuna platio IFO institut koji je izradio gospodarski program te stranke, otkriva Nacional.

HDZ je troškove izrade gospodarskog programa platio preko svoje Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Sredstava za plaćanje IFO instituta na račun Zaklade hrvatskog državnog zavjeta došla su od donacije koju joj je uplatila Zaklada Nova pokoljenja, povezana s tvrtkama Migrit energija,  Migrit solarna energija, Titan građenje i Titan nekretnine iza kojih, navodi Nacional, stoji ruski kapital, odnosno poduzetnica Oksana Dvinskykh, bliska prijateljica bračnog para Karamarko.

Oksana Dvinskykh privukla je pozornost javnosti kada je otkriveno da je hrvatska tvrtka Migrit (solarna) energija kupila 14 posto udjela u finskoj tvrtki VoimaosakeyhtiöSF, uložili 158 milijuna eura u gradnju finske nuklearne elektrane Hanhikivi.  Finska vlada to je stopirala zbog sumnje da je investicija u finsku nuklearnu elektranu preko hrvatske tvrtke bila da bi se prikrilo to da je zapravo riječ o ruskom kapitalu. Tako se pokušao sakriti pravi izvor novca.

Finski  mediji u srpnju prošle godine otkrili su i da je Oksana Dvvinskykh 2. srpnja doputovala u Helsinki letom Finnaria s Karamarkom i njegovom suprugom Anom Karamarko koja je inače preko svoje agencije Drimia radila poslove PR-a za tvrtku Migrit energija, piše Nacional.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI