Srdjan Ilic/PIXSELL

NOVA ILEGALNA RUTA: Turski državljani preko BiH pokušavaju ući u Hrvatsku!

Autor: dnevno.hr

Identitet takvih osoba vrlo je teško provjeriti i utvrditi jer ih policija uglavnom zatiče bez bilo kakvih dokumenata

Policijske službe u Bosni i Hercegovini registrirale su povećani broj dolazaka državljana Turske u tu zemlju koji se lažno predstavljaju kao Sirijci koji preko Hrvatske pokušavaju emigrirati u druge države članice Europske unije.

“Radi se o građanima Turske koji legalno uđu u BiH i onda se zapute prema bihaćkoj regiji gdje pokušavali ilegalno ući u Hrvatsku”, kazao je ravnatelj Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić pojašnjavajući koji je dodao u proteklih nekoliko mjeseci zabilježeno više od 60 ovakvih slučajeva.

Državljani Turske u BiH mogu putovati bez viza na temelju reciprociteta, a Ujić upozorava na procjenu kako će ovakvih zloporaba sustava bezviznog putovanja u budućnosti vjerojatno biti sve više.

>>> ZATAŠKANO? Migranti šeću spačvanskim šumama, dio ih je uhvaćen u Vrbanji! (FOTO)

Granična policija BiH pokušava spriječiti ilegalne prelaske u Hrvatsku i u tome ima nekih rezultata, a neke ilegalne migrante hvata i hrvatska policija koja ih onda vraća u BiH.

Otežavajuće je to što je identitet takvih osoba vrlo teško provjeriti i utvrditi jer ih policija uglavnom zatiče bez bilo kakvih dokumenata.

Tek nakon dugotrajnih provjera kada se utvrdi da je riječ o državljanima Turske, njih se iz BiH deportira natrag u zemlju iz koje su došli.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.