Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

NOBILO OČEKIVAO DA ĆE TODORIĆ BITI PUŠTEN: No jedna odluka suca bila je neočekivana!

Autor: dnevno.hr

Smatra da je moguće kako je Todorić zaključio da u Hrvatskoj možda ne bi bilo pravičnog suđenja

Gost Novog dana bio je odvjetnik Anto Nobilo koji je za N1 komentirao jučerašnji rasplet događaja oko predaje Ivice Todorića britanskim vlastima i odluku suda da ga se pusti na slobodu.

”Očekivao sam da će biti pušten iz pritvora, ali nisam očekivao da će sudac dati pet mjeseci rok za ponovno pojavljivanje pred sudom. Sudac je vjerojatno zauzeo stav da je ovo složen predmet, netipičan i njemu kao sucu, i obrani je dao dosta vremena da se sve okolnosti istraže. Smatra da sve aspekte slučaja treba istražiti, a to daje obrani veliki manevar da ishodi pozitivnu odluku za sebe”, rekao je Nobilo.

Smatra da je moguće kako je Todorić zaključio da u Hrvatskoj možda ne bi bilo pravičnog suđenja.

”Što god Vlada govorila, na neki način je Agrokor  nacionaliziran. To zapad ne poznaje. U Britaniji je privatno vlasništvo svetinja. Oni razumiju da se ode u bankrot, ali ne događa se da Vlada preuzme upravljanje tvrtkom pa umjesto vlasnika restrukturira i prodaje tvrtku i donosi poslovne odluke. S druge strane blogovi koje je Todorić pisao… Mnogi su se političari upecali i ušli verbalni fajt s njim. To zapad isto ne poznaje, da državni dužnosnici komentiraju postupak i zasigurno će i to Todorić upotrijebiti”, rekao je Nobilo za N1.

Komentirao je i kako bi tužba Sberbanka mogla otežati situaciju te kako je europski uhidbeni nalog. To je jednostavno. Nobilo kaže kako se politika ne miješa tu. EUN je u pravilu brz i rutinski i ne ulazi se u meritum kaznenog postupka. U pravilu to traje 60-ak dana, ali ima slučajeva kada to nije tako, tvrdi odvjetnik za N1.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.