Marko Prpic/PIXSELL

Nino Raspudić opasno spustio Kreši Macanu: Evo što mu je poručio

Autor: Iva Međugorac

Na nedavni izbor antikomunikatora godine kojega je proveo stručni žiri Hrvatske udruge za odnose s javnošću, kojega je sastavljao između ostaloga i Krešimir Macan, nedavno izabrani PR savjetnik premijera Andreja Plenkovića u emisiji Peti dan javne televizije osvrnuo se i analitičar Nino Raspudić. On je pak posebno naglasio izbor biskupa Vlade Košića kojega su iz spomenute udruge proglasili jednim od antikomunikatora godine.

”Ove godine je to biskup Vlado Košić, koji je inače vrlo jasan i razgovijetan, vrlo jasno komunicira, možemo slobodno reći da on nije antikomunikator. Možemo reći da je loš, da se ne slažemo s njim, ali to je priča o sadržaju, a ne formi poruke i komunikaciji. Ovako to ide – on se nama ne sviđa, on i njegova politička stajališta, odredimo ga za antokomunikatora godine, a onda se neki drugi kad govore protiv njega kažu ‘između ostalog izabran je za antikomunikatora godine’. Jedan balon se nadograđuje na drugi”, ocijenio je Raspudić.

Inače, žiri HUOJ-a s Macanom na čelu navodno je utvrdio da je sisački biskup širio nesnošljivost, pa čak i mržnju prema nekim političkim i društvenim skupinama te su ga sukladno tome etiketirali kao antikomunikatora godine.

Takva ocjena na račun biskupa izazvala je nezadovoljstvo među djelom građana, a dio javnosti pita se je li Macan, kao savjetnik premijera možda napao biskupa jer je javno kritizirao politiku prvog čovjeka Vlade.

Podsjetimo, biskup Košić lani je u otvorenom pismu premijeru Plenkoviću poručio da je koalicija s dojučerašnjim neprijeteljem HNS-om, kako bi spasio  Vladu pokazatelj potpune neosjetljivosti za osjećaje i vrijednosti koje gaji hrvatski narod. Biskup je stava da se takvom koalicijom kratkoročno produžuje život Vlade, a dugoročno pak gubi vjerodostojnost koja je bila Plenkovićev slogan u kampanji za parlamentarne izbore. ”To zovem političkom prostitucijom”, bez uvijanja je definirao Košić.

”Volio bih kada bi u Hrvatskoj bili na vlasti političari koji su izraz biračkog tijela i njegove volje što sada nije slučaj”, rekao je jedne prigode ovaj prozvani biskup, kojemu nije strano osvrtati se na društveno-političke trendove u našoj državi pa se tako jedne zgode obrušio na uhićenja branitelja pitajući se je li moguće da hrvatska policija hapsi hrvatske branitelje. ”Kakva je sad opet ova protuhrvatska vlast koja se usuđuje to činiti u Kninu na proslavi Dana pobjede? Pozivam ministra Božinovića da podnese ostavku”, grmio je biskup Košić u svojem prepoznatljivom stilu.

U istom tom stilu, i bez zadrške osvrtao se i na Domovinski rat nazvavši ga pravednim, obrambenim ratom od srpske agresije. No, upozoravao je da se on i dalje vodi drugim sredstvima, podmetanjima i izvrtanjima istine.




”Potrebno je to iskorijeniti i nastaviti se boriti za istinu i slobodu cijelog naroda u domovini. Kako? Ne smije se dopustiti gaženje žrtve hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote i zdravlje za našu domovinu, kako Hrvatsku tako Bosnu i Hercegovinu”, govorio je.  A ako se neki možda propitkuju zašto i čemu takve riječi od strane jednog crkvenog činovnika, odgovor se pak može pronaći baš u njegovim riječima: ”Crkva nikad nije šutjela, dapače uvijek je bila uz svoj narod, osobito uz malog i obespravljenog čovjeka”.

 

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.