Sanjin Strukic/PIXSELL

SKANDAL Promijenili statut Hrvatskih voda kako bi Petrovov kum dobio funkciju

Autor: Dnevno.hr

Bukmir je naš čovjek, čovjek od našeg povjerenja i ima sve kvalifikacije - kaže Grmoja na kumsku funkciju

Upravno vijeće Hrvatskih voda navodno je snizilo kriterije za izbor zamjenika direktora kako bi na tu funkciju mogao doći prijatelj predsjednika Sabora Bože Petrova – Mario Bukmir’. Iako je hrvatskom narodu dosta kumstva u politici mostovci u tome ne vide baš nikakav problem. Naprotiv, oni ističu kako je to ‘njihov’ čovjek.

‘Ne radi se o zapošljavanju nego o političkoj funkciji’, kazao je Nikola Grmoja te objasnio da nisu zadovoljni radom Hrvatskih voda, pa su smatrali da tu ima prostora za restrukturiranje i za obručun s koruptivnim radnjama.

‘Ostavljamo Zorana Đurokovića kao direktora, to pokazuje da nam nije važna stranačka pripadnost, a zbog kontrole ćemo postaviti čovjeka koji se dokazao u realnom sektoru i u području EU fondova’, kaže Grmoja braneći funkciju Petrovog kuma.

‘Kumstvo s gospodinom Petrovom nema veze s ovom funkcijom. On je prije toga vodio u Metkoviću projekt vrijedan 300 milijuna kuna. Osim toga, radio je i u realnom sektoru te vodio milijunske projekte. Znači, to nema nikakve veze, on je naš čovjek od povjerenja i ima sve stručne kvalifikacije. Most je i u proteklom razdoblju pokazao da smo na većini funkcija ostavili ili kadar HNS-a, SDP-a ili HDZ-a. U nekim se situacijma to pokazalo kao dobro, a u nekima smo bili prozivani kao u slučaju Narodnih novina’, kazao je Grmoja.

Statut je mijenjan jer želimo staviti tog čovjeka na tu poiziciju. Pogledajte koliko je puta mijenjan statut Hrvatskih voda. Ako Bukmir dođe, on ne dolazi na mjesto na kojem će ostati kad Most ode iz Vlade, njega postavlja Most, dodaoje Grmoja.

Autor: Dnevno.hr