Matija Habljak/PIXSELL

NEVIĐEN GAF JADRANKE KOSOR! Prigovorila za ‘zds’ pa otkrila nešto što je skrivala ‘kao zmija noge’!

Autor: S.V.

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor nije odoljela potrebi da putem društvene mreže objavi svoj stav o odluci korištenja pozdrava „za dom spremni”, odnosno činjenici da će ovaj pozdrav biti iznimno dopušten samo na spomen obilježjima poginulim pripadnicima HOS postrojbe kojima je, između ostalog, svojedobno bila ministrica:

„Kako se ZDS, koji je protuustavan, može ‘iznimno koristiti’?! Ako je protuustavno, onda je protuustavno i nikakve iznimke se ne mogu tolerirati, zato što su i iznimke protuustavne – napisala je odlučno Kosor na Twitteru.

Zanimljivo je, međutim, da je Udruga postrojbe HOS statutom ozakonila grb s natpisom „za dom spremni” tek 2010. godine, a Vijeće u svojem dugačkom objašnjenju odluke navodi kako su upravno čelni ljudi iz tog perioda krivci koji su dopustili da se takav pozdrav provuče kroz zakon, te kako se ovim vijećanjem ispravlja njihova tadašnja pogreška.

Pogodite tko je u to vrijeme bio premijer/ka RH i tko tada nije imao ovakvu odlučnost da odbije zahtjev HOS-a? Drugim riječima, tko je kroz zakon blagoslovio ovaj pozdrav?

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.