Grad Poreč

Nesvakidašnji inicident u Poreču: IDS-ovac Fabrizio Picco nasrnuo na HDZ-ovog vijećnika i pokušao ga zadaviti

Autor: M.M.

"U jednom trenutku Picco je izgubio kontrolu i napao je Prgića. Stisnuo je Prgića rukama oko vrata i počeo ga tresti. Strašno je bilo", kazao je jedan od vijećnika.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Poreča dogodio se nesvakidašnji incident između dvojice vijećnika koji je označio, po svemu sudeći, vrlo buran početak predizborne kampanje za lokalne izbore u Istri.

Prema riječima vijećnika, nakon tri sata rasprava, oko 21 sat, vijećnik IDS-a Fabrizio Picco odjednom je iz zadnjih redova krenuo naprijed i žustro diskutirao s Draženom Prgićem, vijećnikom HDZ-a.

“Bio sam dosta udaljen i u tom žamoru koji se stvorio nisam čuo o čemu su raspravljali. No, u jednom trenutku Picco je izgubio kontrolu i napao je Prgića. Stisnuo je Prgića rukama oko vrata i počeo ga tresti. Strašno je bilo. Drugi su ih razdvojili, a pozvana je i policija. Ne znam što je dalje bilo, morao sam otići zbog drugih obveza jer se sjednica koja je počela u 18 sati prilično odužila”, prepričao je jedan od vijećnika.

Prgić, koji je inače i predsjednik porečkog HDZ-a, potvrdio  je za iPress  da ga je napao vijećnik IDS-a. U kratkoj izjavi pojasnio je kako je pitao kolege smije li vidjeti neke papire koji su se nalazili na klupi u blizini.

“Prelistao sam i vratio ih, kada je u tom trenutku Picco došao do mene ljuto zatraživši da ‘izbrišem snimke iz mobitela’. Koliko sam shvatio, to je nekakav materijal koji IDS priprema za lokalne izbore, ali nisam ga fotografirao niti sam imao što brisati. Međutim, nije se dao razumu, napao me, počeo gušiti i tresti, ali su kolege srećom priskočile i odvojili ga. Nisam uopće reagirao i uzvratio mu što mi je drago”, rekao  je Prgić.

Policijaje izjave svih prisutnih u Gradskoj vijećnici, a sam Prgić je nakon očevida napustio sjednicu.

Autor: M.M.